r
Nosalty Logó

Pritaminos padlizsánkrém

NovakAndi
Pritaminos padlizsánkrém
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

49
Kalória
1.1g
Fehérje
6.4g
Szénhidrát
2.7g
Zsír
87.8g
Víz
-
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 49 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    702.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2908 micro
Összesen 394 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 46 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt kettévágjuk, belsejét kockásan bevagdossuk, besózzuk, majd 30 percre állni hagyjuk, hogy a keserű leve kijöjjön.
  2. Eközben a sütőt előmelegítjük, majd a leöblített padlizsánt olívaolajjal kikent tepsibe, a bevágott oldalával lefelé betesszük, és megsütjük. Figyelni kell, nehogy megégjen, de a lényeg, hogy jó puha legyen, hogy teljesen leválasztható legyen a belső rész a héjától.
  3. Eközben a megtisztított hagymát, fokhagymát a kaliforniai paprikával robotgépben összedaráljuk, majd a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a bazsalikommal ízesítjük.
  4. A kihűlt padlizsán belsejét hozzákanalazzuk a robotgépben lévő masszához, majd a citromlé és majonéz hozzáadásával készre turmixoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Kb 10 évvel ezelőtt egy Erdélyből származó munkatársamnál voltunk, amikor életemben először megízleltem a padlizsánkrémet. Azonnal rabul ejtett, annyira, de annyira különleges íze volt. Akkor megtudtam, hogyan készül hagyományosan, az erdélyi konyha szerint, majd az egyik nagyon régi Nők Lapja Konyhában rátaláltam egy Pikáns padlizsánkrém receptre. Ez ennek a receptnek az általam módosított változata azzal a különbséggel, hogy az eredeti recept csípős paprikát és pirított szezámmagot is tartalmaz. A gyerekekre való tekintettel én ezek nélkül készítem, de az eredetihez képest ez még így is pikánsan fűszeres, melyet azóta nagyon kedvel az egész családunk. Remélem, másnak is ízleni fog.

További receptek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...