Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pritaminos padlizsánkrém

Pritaminos padlizsánkrém
Pritaminos padlizsánkrém
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kb 10 évvel ezelőtt egy Erdélyből származó munkatársamnál voltunk, amikor életemben először megízleltem a padlizsánkrémet. Azonnal rabul ejtett, annyira, de annyira különleges íze volt. Akkor megtudtam, hogyan készül hagyományosan, az erdélyi konyha szerint, majd az egyik nagyon régi Nők Lapja Konyhában rátaláltam egy Pikáns padlizsánkrém receptre. Ez ennek a receptnek az általam módosított változata azzal a különbséggel, hogy az eredeti recept csípős paprikát és pirított szezámmagot is tartalmaz. A gyerekekre való tekintettel én ezek nélkül készítem, de az eredetihez képest ez még így is pikánsan fűszeres, melyet azóta nagyon kedvel az egész családunk. Remélem, másnak is ízleni fog.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Pirítóssal fogyasztandó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt kettévágjuk, belsejét kockásan bevagdossuk, besózzuk, majd 30 percre állni hagyjuk, hogy a keserű leve kijöjjön.
  2. Eközben a sütőt előmelegítjük, majd a leöblített padlizsánt olívaolajjal kikent tepsibe, a bevágott oldalával lefelé betesszük, és megsütjük. Figyelni kell, nehogy megégjen, de a lényeg, hogy jó puha legyen, hogy teljesen leválasztható legyen a belső rész a héjától.
  3. Eközben a megtisztított hagymát, fokhagymát a kaliforniai paprikával robotgépben összedaráljuk, majd a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a bazsalikommal ízesítjük.
  4. A kihűlt padlizsán belsejét hozzákanalazzuk a robotgépben lévő masszához, majd a citromlé és majonéz hozzáadásával készre turmixoljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 531
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
48 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pikáns padlizsánkrém, padlizsánkrém kaliforniai paprikával, pritaminpaprikás padlizsánkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

endivia
endivia Wed, 2012-02-29 09:59

Igazán nem kötözködésből, de hol is van ebből a pritamin? Mert szerintema piros kaliforniai paprika nem ugyanaz a kategória... E

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Wed, 2012-02-29 13:56

Szia,
úgy gondolom, nagyon hasonló a kettő, majdhogynem ugyanaz, még a google is pritamin szó beírása után kaliforniai paprika képeket hoz be. Én mindkettőből szoktam készíteni, mivel az íze is nagyon hasonló. A pritaminos jelzővel csak egy egyszerű megnevezést szerettem volna adni a receptnek, ami mutatja, mi a fő alkotóelem még a padlizsánon kívűl.
A.

49
padlizsán 600 g
piros kaliforniai paprika 0.25 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 1 ek
citromlé 2 ek
majonéz 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint