r
Nosalty Logó

Füstös padlizsángnocchi sültparadicsom-szószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Füstös padlizsángnocchi sültparadicsom-szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 2449 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1392 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3402.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1854.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    5569 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    3276 micro
Összesen 2449 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1043 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A padlizsánokat megmossuk, és egy kis késsel megszurkáljuk, majd lapos tepsire tesszük. Egy mély sütőtálba helyezzük a gerezdekre vágott paradicsomot, a negyedelt lila hagymákat és a fokhagyma gerezdjeit, majd leöntjük az olajjal, sózzuk és borsozzuk.
  2. A padlizsánokat és a paradicsomos edényt 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A paradicsomot nagyjából 35 percig sütjük, vagy amíg a gerezdek meg nem puhultak. A padlizsánt tovább bent kell hagyni, körülbelül 50-60 percre lesz szüksége ahhoz, hogy a belseje teljesen krémesre süljön.
  3. A sült paradicsomos tepsi teljes tartalmát (a kisült levet is) egy turmixgépbe tesszük a friss bazsalikommal, és teljesen krémesre dolgozzuk. Megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük.
  4. A lisztet egy gyúródeszkára szórjuk, a közepén egy mélyedést alakítunk ki. A sült padlizsánok belsejét kikaparjuk a héjból, és aprítógépben krémesre dolgozzuk. A padlizsánpürét a liszt közepében lévő mélyedésbe öntjük.
  5. A lisztből és a padlizsánból ruganyos, de egységes tésztát gyúrunk. Attól függően, hogy mekkorák voltak a zöldségeink, több vagy kevesebb lisztre lehet majd szükségünk a gyúráshoz.
  6. Amikor elkészült a tészta, kisebb darabokban ujjnyi vastag hurkákat formálunk belőle, majd a hurkákból késsel kis darabokat vágunk. A levágott darabokat egy felfordított villa hátán a hüvelykujjunkkal lenyomjuk, így barázdás külsőt adunk a gnocchiknak.
  7. Ha kész van az összes gnocchi, bő, sós, lobogó vízben megfőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor szűrőkanállal kihalásszuk őket. A kifőtt gnocchit elkeverjük a szósszal, majd összemelegítjük és reszelt sajttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3743
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 14.

Receptkategóriák

Füstös padlizsángnocchi sültparadicsom-szószban
Lakos Benedek 263 recept

A gnocchi egy gyors, szinte elronthatatlan házi tésztaféle, amit ráadásul kényünkre-kedvünkre alakíthatunk. Én most a krumplit cseréltem ki benne füstös padlizsánra, és a végeredmény egészen isteni lett.

Hozzávalók

A gnocchihoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?