Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sajttal töltött csirkemell baconben

Füstölt sajttal töltött csirkemell baconben
Füstölt sajttal töltött csirkemell baconben
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ételt péntek estére, vacsorára készítettem el, a tészta kissé édeskés a méztől, ugyanakkor meglepően jó összhangot alkot a rozmaringos-fokhagymás-füstölt sajtos hússal. Nem baj, ha a hús a sütés alatt nem áll meg a lábán, egyedül arra ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki a sütés során. Nekem és a páromnak nagyon ízlett, jó étvágyat kívánok hozzá! :-)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Minden szelet csirkemellre csöpögtetünk pár csepp olívaolajat, majd minden szeletre 1 gerezd fokhagymát reszelünk, és a fokhagymát belemasszírozzuk a húsba.
  3. A csirkemelleket megszórjuk egy csipet szárított rozmaringgal, ha van otthon cserépben, úgy pár levelet letépünk, és azzal ízesítjük a húst.
  4. A füstölt sajtot 1-2 cm-es csíkokra szeljük, minden szelet húsra 1 szelet sajtot helyezünk, majd szorosan feltekerjük a hússzeleteket. A feltekert hússzeleteket bacon szalonnába göngyöljük, és fogvájóval átszúrjuk, így rögzítjük.
  5. A húsgöngyölegeket állítva sütőpapírra helyezzük és sütőben készre sütjük. (Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki a húst, az étel akkor jó, ha a hús már kissé megpirult, a szalonna pedig ropogósra sült körülötte.)
  6. Teflon serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a mézet és a balzsamecetet, amikor a serpenyőben felhabzik (gyöngyözik) a mézes-borecetes mártás, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, majd sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon addig főzzük, ameddig a koktélparadicsomok zöme már megpuhult, ugyanakkor még tartják formájukat, nem málnak szét.
  7. Amikor a paradicsom elkészült, hozzáadjuk a száráról lecsípkedett petrezselyemzöldet, és jól elkeverjük. A petrezselyem a meleg szószban megpárolódik, ugyanakkor megtartja formáját, nem esik össze.
  8. A fusilli tésztát készre főzzük, és a paradicsomos ragut ráöntjük, majd az egészet finoman átkeverjük, ügyelve arra, hogy a paradicsomokat ne nyomjuk szét. Az így elkészült tésztát friss petrezselyemmel  és kakukkfűvel megszórjuk.
  9. Miután a hús megsült, a fogvájókat eltávolítjuk, és a paradicsomos-tésztával tálaljuk. Könnyű száraz vörösborral vagy roséval leöblítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 834
elküldve: 5
receptkönyvben: 360
elkészítve: 6/19
Facebookon megjelent: -

szakács

PIT

Mióta szakács: 2011.11.19.
12 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rozmaringos göngyölt csirkemell, töltött csirkemell baconbe tekerve, füstölt sajtos csirkemell fusillivel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bamoni
bamoni Sun, 2013-07-07 13:53

Többször elkészítettem...nagyon, nagyon finom! Köszönöm ezt a remek receptet!

krisz103
krisz103 Fri, 2012-07-06 22:03

Kedves Pit!
Ez a recept nagyon finom többször elkészítettük, ha jött vendég ezt csináltuk!
Az ízkombináció(tészta) olasz stílusú isteni finom! :)
Üdv. krisz103

varadizsike
vzsike / varadizsike Sat, 2012-01-28 13:40

Kedves PIT! Ez a recepted is nagyon egyszerű és még is igényes! Gratulálok, imádom az ilyen recepteket, biztosan el fogom készíteni!

LívNi
LívNi Wed, 2012-01-11 20:00

Megcsináltam! :) Hát ez valami isteni finom! :) köszi a receptet:)

838
csirkemell filé 50 dkg
bacon 4 szelet
füstölt sajt 10 dkg
koktélparadicsom 25 dkg
petrezselyem 3 csokor
fusilli tészta 25 dkg
fokhagyma 4 gerezd
méz 2 ek
olívaolaj 2 ek
vörösborecet 3 ek
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint