r
Nosalty Logó

Füstölt sajttal töltött csirkemell baconben

NS
Füstölt sajttal töltött csirkemell baconben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

842
Kalória
61.1g
Fehérje
83.6g
Szénhidrát
28.6g
Zsír
269.9g
Víz
136.6g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
18.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2529 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    2649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    2621 micro
Összesen 842 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    183.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3671.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    250.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    809.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    882 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    7946 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    7862 micro
Összesen 2529 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    461 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Minden szelet csirkemellre csöpögtetünk pár csepp olívaolajat, majd minden szeletre 1 gerezd fokhagymát reszelünk, és a fokhagymát belemasszírozzuk a húsba.
  3. A csirkemelleket megszórjuk egy csipet szárított rozmaringgal, ha van otthon cserépben, úgy pár levelet letépünk, és azzal ízesítjük a húst.
  4. A füstölt sajtot 1-2 cm-es csíkokra szeljük, minden szelet húsra 1 szelet sajtot helyezünk, majd szorosan feltekerjük a hússzeleteket. A feltekert hússzeleteket bacon szalonnába göngyöljük, és fogvájóval átszúrjuk, így rögzítjük.
  5. A húsgöngyölegeket állítva sütőpapírra helyezzük és sütőben készre sütjük. (Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki a húst, az étel akkor jó, ha a hús már kissé megpirult, a szalonna pedig ropogósra sült körülötte.)
  6. Teflon serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a mézet és a balzsamecetet, amikor a serpenyőben felhabzik (gyöngyözik) a mézes-borecetes mártás, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, majd sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon addig főzzük, ameddig a koktélparadicsomok zöme már megpuhult, ugyanakkor még tartják formájukat, nem málnak szét.
  7. Amikor a paradicsom elkészült, hozzáadjuk a száráról lecsípkedett petrezselyemzöldet, és jól elkeverjük. A petrezselyem a meleg szószban megpárolódik, ugyanakkor megtartja formáját, nem esik össze.
  8. A fusilli tésztát készre főzzük, és a paradicsomos ragut ráöntjük, majd az egészet finoman átkeverjük, ügyelve arra, hogy a paradicsomokat ne nyomjuk szét. Az így elkészült tésztát friss petrezselyemmel és kakukkfűvel megszórjuk.
  9. Miután a hús megsült, a fogvájókat eltávolítjuk, és a paradicsomos-tésztával tálaljuk. Könnyű száraz vörösborral vagy roséval leöblítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Az ételt péntek estére, vacsorára készítettem el, a tészta kissé édeskés a méztől, ugyanakkor meglepően jó összhangot alkot a rozmaringos-fokhagymás-füstölt sajtos hússal. Nem baj, ha a hús a sütés alatt nem áll meg a lábán, egyedül arra ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki a sütés során. Nekem és a páromnak nagyon ízlett, jó étvágyat kívánok hozzá! :-)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek