Nosalty Logó

Füstölt sajtos kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sauer.kirsche
Füstölt sajtos kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 777 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4661 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 346 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 777 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8213.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    6147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 4661 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejben oldjuk fel, s 5 perc alatt futtassuk fel. Ezek után a tészta összes hozzávalóját dolgozzuk össze 6-7 percen keresztül egy dagasztókaros habverő segítségével. Tegyük egy méretes übrikbe, kenjük be alul-felül egy pötty olajjal, takarjuk le folpackkal és egy konyharuhával, majd meleg helyen 1 óra alatt kelesszük a tésztát kb. a duplájára.
  2. A töltelék: 150 g vajat vagy kockamargarint keverjünk habosra a robotgép habverő karjaival, 1 kk sót hozzáadva, majd keverjük bele a sajtot.
  3. A tésztát osszuk 6 egyenlő nagyságú bucira, s nyújtsunk ki kettőt belőlük kör alakúra.
  4. Az egyik tésztát kenjük le a töltelék 1/3 részével, majd fektessük rá a másikat. Ezután késsel (vagy profibbak pizzavágó szerszámmal) osszuk fel 10-16 cikkelyre, türelmünknek megfelelően. Minél több a cikkely, annál több és apróbb kiflink lesz. Kezdjük el előmelegíteni a sütőt.
  5. Tekerjük fel őket a háromszögek csúccsal szemközti oldalától kezdve, majd rakosgassuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Vigyázzunk, gyorsan (vizsgaidőszak-szerűen) híznak majd, úgyhogy hagyjunk egy kis térközt.
  6. Kenjük le a kiflikék tetejét tejfölös tojással, s szórjuk le szezámmaggal vagy köménymaggal. Mehetnek is be a sütőbe - légkeverés, 170 fok 20 perc.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 10003
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Ajánló

Forralt borhoz avagy bóléhoz - szezontól függ. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

sauer.kirsche 12 recept

Valami finom sörkiflit szerettem volna készíteni olyat, amiben a töltlék is benne marad a sütés végére. Sikerült.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-))

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jó kis recept, el is készítettem. Sok sikert!

dadimami

Megsüttem, nagyon fincsi lett. Annyit egyszer?sítettem, hogy az egész tésztát kinyújtottam, másfélszeres adaggal, befedte a gyúrótáblát. Rákentem a tölteléket, majd félbehajtottam, és félbevágtam. Az egyik felén kicsit nyújtottam, majd hosszanti irányban ismét feleztem, így egy arasznyi széles és hosszú téglalapot kaptam, majd ezt vágtam háromszögekre, melyeknek egymás mellett egy háromszög alap, majd egy csúcs váltakozott. Nekem így egyszer?bb mintha több körlapot kellene nyújtani. A végeredmény a lényeg, az viszont finom és az a te érdemed, köszönet érte. üdv: Margó

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek