Nosalty Logó

Sajtos kifli Baklavaria konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos kifli Baklavaria konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 515 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6191 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 352 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 515 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    367.1 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10197 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    1974 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    5649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 6191 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a cukrot, majd a közepébe csináljunk egy mélyedést. Ide öntsük bele a folyékony hozzávalókat, a joghurtot, olajat, langyos tejet és morzsoljuk bele az élesztőt. Egy kanállal keverjük össze óvatosan a mélyedésben lévő hozzávalókat, és 10 percre tegyük félre pihenni.
  2. 10 perccel később kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát, és ha szükséges, adjunk még hozzá annyi lisztet, hogy jó puha, de nem ragadós tésztát kapjunk.
  3. Keverjük össze a vajat a sóval és osszuk 4 részre.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
  5. Osszuk a tésztát 8 egyenlő részre. Vegyünk egy adag tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk ki tányér nagyságúra, majd tegyük félre. Vegyünk még egy adag tésztát, nyújtsuk akkorára, mint az előzőt. A vajas mix 1/4-ét kenjünk rá a tésztára, majd tegyük rá a másik már kinyújtott tésztát. Ekkor egy késsel vágjuk fel a tortához hasonlóan 16 egyenlő részre. Az egyes "tésztaszeleteket" a szélesebb végénél kezdve tekerjük fel, és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire (lehetőleg elég távolságra egymástól, mert a kiflik kb. duplájukra kelnek a sütőben), kenjünk meg tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.
  6. Ezt ismételjük meg még háromszor.
  7. A tepsit tegyük az előmelegített sütőbe és addig süssük a kifliket, amíg a sajt a tetejükön szép aranybarnára nem sül.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 101089
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Igen, igen, igen, igen!!! Abszolút siker!!!! Ezek a sajtos kiflik mindig nagy kedvencnek számítanak a barátaimnál, kollégáimnál és családon belül is. A 64 friss és puha kiflikéim kb. fél órán belül mindig eltűnnek. 

Hozzászólások

Mercedes

Nagyon szépek:)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nemcsak szépek, de finomak is. Most sültek ki (sima sajtos és füstölt sajtosak), el kellett rejteni a felét, hogy a munkából hazajöv?nek is jusson. Tényleg finom, nagyon. Én a kenceficébe is tettem sajtot, de így kevesebb margarin kellett volna (én azt használtam). Már kigondoltam, hogy legközelebb édesebbre csinálom a tésztáját, és kakaót és fahéjat töltök bele. Ha az ünnepek közeledtével egyik reggel meg akarjátok lepni családotokat friss péksüteménnyel, bátran próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Köszi a receptet, áldott ünnepeket kívánok!

Törölt felhasználó

Kedves Mazsola és Tádé! Örülök, hogy ízlett! Nyamm, elképzeltem füstölt sajttal is, ahogy olvastam az ötletedet :) Biztos úgyis is isteni finom lehet. Ha valamikor elkészíted esetleg édesen is, írd meg, hogy sikerült :) Remélem finom falatokkal telt a karácsony Nektek is!

sasi

Hány napig marad friss?

Törölt felhasználó

Szia Sasi! Nekünk csak másnapra maradt bel?le, bár én aznap megettem volna az egészet. Másnap is jó állagú volt, de természetesen nem hasonlítható ahhoz, ha frissen eszed. Kicsit megszikkadt, de egyáltalán nem volt száraz, f?leg azok voltak a legjobbak, amikb?l nem folyt ki a vajas massza, mert jó szorosra volt tekerve. Amit lazábbra tekertem sütés el?tt, és kifolyt, az volt a kevésbé puhább. Egyébként gyorsan elkészül, nem kell bele tojás, amit én el?nyben részesítek, és ha a tetejét nem kened meg tojással akkor sincs semmi, nekem nem fogta jobban össze a tésztát, és fényesebb sem lett, a sajt úgyis a tetején van. Boldog karácsonyt, élményteli készül?dést kívánok.

sasi

Szia Mazsola és Tádé! Nagyon köszönöm a gyors választ, és hogy a tapasztalataitokat megosztottátok, ha tényleg ilyen gyors, akkor inkább holnap sütöm meg és nem ma. Ezúton kívánok, nagyon boldog karácsonyi ünnepeket és békés boldog új évet!

Törölt felhasználó

Sziasztok, szia baklavaria! Elkészült édesen is, csináltam házi szilvalekvárosat, baracklekvárosat (áldja Isten anyukám kezét értük) a szilvás jó lett, mert s?r? volt, jobban bennemaradt, a barackos hígabb lekvár volt, így az nem lett oly jó, vaj-kakaópor-porcukor párosításút, az is szuper lett. Azonban a tésztájába több cukor kellett, így jobban kiadta az ízeket. Illetve kipróbáltam egy másik ilyen kiflireceptet is, de a Tied a legjobb. Üdv: Mazsola és Tádé

Callista

Ez valami Isteni! Köszi! :))))))

MaSzilvi

Hááát, ez nagyon finom! Még másnap is! Biztosan harmadnap is az lenne, de mi nem bírtunk hagyni bel?le... :) Az édes 5leteket is köszi, ki fogom próbálni!

kirak132

Köszönöm szépen ezeket az isteni kifliket,a családom és barátaim nevében is.Valahányszor találkozót szervez a csapat,MINDIG kiflit kell készítenem közkívánatra. Már nem tudunk élni nélküle

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ez tényleg nagyon finom lett. A vendégségben mindenki megdicsérte és ez fogyott el a leghamarabb. :) Köszönöm a receptet! :)

ari80

Szia! Nekem csak az els? tálcányi lett jó, a másik kett? nem kelt tovább a süt?ben, kicsik és kemények maradtak. Egyszerre nem fért be az össze . Túl sokáig álltak sütés el?tt? Mi volt a baj? Els? éleszt?s sütim volt!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek