r
Nosalty Logó

Sajtos kifli Baklavaria konyhájából

NS
Sajtos kifli Baklavaria konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

515
Kalória
12.1g
Fehérje
47.7g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
38.5g
Víz
82.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    367.1 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10197 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    1974 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    5649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    572.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 6191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a cukrot, majd a közepébe csináljunk egy mélyedést. Ide öntsük bele a folyékony hozzávalókat, a joghurtot, olajat, langyos tejet és morzsoljuk bele az élesztőt. Egy kanállal keverjük össze óvatosan a mélyedésben lévő hozzávalókat, és 10 percre tegyük félre pihenni.
  2. 10 perccel később kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát, és ha szükséges, adjunk még hozzá annyi lisztet, hogy jó puha, de nem ragadós tésztát kapjunk.
  3. Keverjük össze a vajat a sóval és osszuk 4 részre.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
  5. Osszuk a tésztát 8 egyenlő részre. Vegyünk egy adag tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk ki tányér nagyságúra, majd tegyük félre. Vegyünk még egy adag tésztát, nyújtsuk akkorára, mint az előzőt. A vajas mix 1/4-ét kenjünk rá a tésztára, majd tegyük rá a másik már kinyújtott tésztát. Ekkor egy késsel vágjuk fel a tortához hasonlóan 16 egyenlő részre. Az egyes "tésztaszeleteket" a szélesebb végénél kezdve tekerjük fel, és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire (lehetőleg elég távolságra egymástól, mert a kiflik kb. duplájukra kelnek a sütőben), kenjünk meg tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.
  6. Ezt ismételjük meg még háromszor.
  7. A tepsit tegyük az előmelegített sütőbe és addig süssük a kifliket, amíg a sajt a tetejükön szép aranybarnára nem sül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igen, igen, igen, igen!!! Abszolút siker!!!! Ezek a sajtos kiflik mindig nagy kedvencnek számítanak a barátaimnál, kollégáimnál és családon belül is. A 64 friss és puha kiflikéim kb. fél órán belül mindig eltűnnek. 

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek