Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos kifli Baklavaria konyhájából

Sajtos kifli Baklavaria konyhájából
Sajtos kifli Baklavaria konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igen, igen, igen, igen!!! Abszolút siker!!!! Ezek a sajtos kiflik mindig nagy kedvencnek számítanak a barátaimnál, kollégáimnál és családon belül is. A 64 friss és puha kiflikéim kb. fél órán belül mindig eltűnnek. 

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 ek

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a cukrot, majd a közepébe csináljunk egy mélyedést. Ide öntsük bele a folyékony hozzávalókat, a joghurtot, olajat, langyos tejet és morzsoljuk bele az élesztőt. Egy kanállal keverjük össze óvatosan a mélyedésben lévő hozzávalókat, és 10 percre tegyük félre pihenni. 
  2. 10 perccel később kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát, és ha szükséges, adjunk még hozzá annyi lisztet, hogy jó puha, de nem ragadós tésztát kapjunk.
  3. Keverjük össze a vajat a sóval és osszuk 4 részre.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
  5. Osszuk a tésztát 8 egyenlő részre. Vegyünk egy adag tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk ki tányér nagyságúra, majd tegyük félre. Vegyünk még egy adag tésztát, nyújtsuk akkorára, mint az előzőt. A vajas mix 1/4-ét kenjünk rá a tésztára, majd tegyük rá a másik már kinyújtott tésztát. Ekkor egy késsel vágjuk fel a tortához hasonlóan 16 egyenlő részre. Az egyes "tésztaszeleteket" a szélesebb végénél kezdve tekerjük fel, és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire (lehetőleg elég távolságra egymástól, mert a kiflik kb. duplájukra kelnek a sütőben), kenjünk meg tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.
  6. Ezt ismételjük meg még háromszor.
  7. A tepsit tegyük az előmelegített sütőbe és addig süssük a kifliket, amíg a sajt a tetejükön szép aranybarnára nem sül.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 68 775
elküldve: 54
receptkönyvben: 970
elkészítve: 57/67
Facebookon megjelent: -

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

a legjobb sajtos kifli, sajtos kifli

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ari80
ari80 Mon, 2015-03-16 00:21

Szia! Nekem csak az első tálcányi lett jó, a másik kettő nem kelt tovább a sütőben, kicsik és kemények maradtak. Egyszerre nem fért be az össze . Túl sokáig álltak sütés előtt? Mi volt a baj? Első élesztős sütim volt!

percand
percand Thu, 2015-01-29 20:39

Sziasztok! Ez tényleg nagyon finom lett. A vendégségben mindenki megdicsérte és ez fogyott el a leghamarabb. :) Köszönöm a receptet! :)

kirak132
kirak132 Wed, 2014-11-19 16:01

Köszönöm szépen ezeket az isteni kifliket,a családom és barátaim nevében is.Valahányszor találkozót szervez a csapat,MINDIG kiflit kell készítenem közkívánatra. Már nem tudunk élni nélküle

MaSzilvi
MaSzilvi Sun, 2014-02-09 18:40

Hááát, ez nagyon finom! Még másnap is! Biztosan harmadnap is az lenne, de mi nem bírtunk hagyni belőle... :) Az édes 5leteket is köszi, ki fogom próbálni!

Mazsola és Tádé
Mazsola és Tádé Thu, 2013-02-07 00:29

Sziasztok, szia baklavaria!
Elkészült édesen is, csináltam házi szilvalekvárosat, baracklekvárosat (áldja Isten anyukám kezét értük) a szilvás jó lett, mert sűrű volt, jobban bennemaradt, a barackos hígabb lekvár volt, így az nem lett oly jó, vaj-kakaópor-porcukor párosításút, az is szuper lett. Azonban a tésztájába több cukor kellett, így jobban kiadta az ízeket.
Illetve kipróbáltam egy másik ilyen kiflireceptet is, de a Tied a legjobb.
Üdv: Mazsola és Tádé

Mazsola és Tádé
Mazsola és Tádé Sun, 2012-12-23 04:15

Szia Sasi! Nekünk csak másnapra maradt belőle, bár én aznap megettem volna az egészet. Másnap is jó állagú volt, de természetesen nem hasonlítható ahhoz, ha frissen eszed. Kicsit megszikkadt, de egyáltalán nem volt száraz, főleg azok voltak a legjobbak, amikből nem folyt ki a vajas massza, mert jó szorosra volt tekerve. Amit lazábbra tekertem sütés előtt, és kifolyt, az volt a kevésbé puhább.
Egyébként gyorsan elkészül, nem kell bele tojás, amit én előnyben részesítek, és ha a tetejét nem kened meg tojással akkor sincs semmi, nekem nem fogta jobban össze a tésztát, és fényesebb sem lett, a sajt úgyis a tetején van.
Boldog karácsonyt, élményteli készülődést kívánok.

sasi
sasi Sun, 2012-12-23 17:12

Szia Mazsola és Tádé! Nagyon köszönöm a gyors választ, és hogy a tapasztalataitokat megosztottátok, ha tényleg ilyen gyors, akkor inkább holnap sütöm meg és nem ma.
Ezúton kívánok, nagyon boldog karácsonyi ünnepeket és békés boldog új évet!

Mazsola és Tádé
Mazsola és Tádé Fri, 2012-12-14 15:51

Sziasztok! Nemcsak szépek, de finomak is. Most sültek ki (sima sajtos és füstölt sajtosak), el kellett rejteni a felét, hogy a munkából hazajövőnek is jusson. Tényleg finom, nagyon. Én a kenceficébe is tettem sajtot, de így kevesebb margarin kellett volna (én azt használtam). Már kigondoltam, hogy legközelebb édesebbre csinálom a tésztáját, és kakaót és fahéjat töltök bele. Ha az ünnepek közeledtével egyik reggel meg akarjátok lepni családotokat friss péksüteménnyel, bátran próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Köszi a receptet, áldott ünnepeket kívánok!

baklavaria
Baklavaria / baklavaria Thu, 2012-12-27 23:14

Kedves Mazsola és Tádé!

Örülök, hogy ízlett! Nyamm, elképzeltem füstölt sajttal is, ahogy olvastam az ötletedet :) Biztos úgyis is isteni finom lehet. Ha valamikor elkészíted esetleg édesen is, írd meg, hogy sikerült :)

Remélem finom falatokkal telt a karácsony Nektek is!

515
finomliszt 70 dkg
cukor 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
joghurt 2 dl
tej 2 dl
friss élesztő 5 dkg
vaj 25 dkg
1 ek
tojás 1 db
sajt 20 dkg