r
Nosalty Logó

Füstölt sajtos kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sauer.kirsche
Füstölt sajtos kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 777 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4661 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 346 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 777 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8213.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    6147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 4661 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejben oldjuk fel, s 5 perc alatt futtassuk fel. Ezek után a tészta összes hozzávalóját dolgozzuk össze 6-7 percen keresztül egy dagasztókaros habverő segítségével. Tegyük egy méretes übrikbe, kenjük be alul-felül egy pötty olajjal, takarjuk le folpackkal és egy konyharuhával, majd meleg helyen 1 óra alatt kelesszük a tésztát kb. a duplájára.
  2. A töltelék: 150 g vajat vagy kockamargarint keverjünk habosra a robotgép habverő karjaival, 1 kk sót hozzáadva, majd keverjük bele a sajtot.
  3. A tésztát osszuk 6 egyenlő nagyságú bucira, s nyújtsunk ki kettőt belőlük kör alakúra.
  4. Az egyik tésztát kenjük le a töltelék 1/3 részével, majd fektessük rá a másikat. Ezután késsel (vagy profibbak pizzavágó szerszámmal) osszuk fel 10-16 cikkelyre, türelmünknek megfelelően. Minél több a cikkely, annál több és apróbb kiflink lesz. Kezdjük el előmelegíteni a sütőt.
  5. Tekerjük fel őket a háromszögek csúccsal szemközti oldalától kezdve, majd rakosgassuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Vigyázzunk, gyorsan (vizsgaidőszak-szerűen) híznak majd, úgyhogy hagyjunk egy kis térközt.
  6. Kenjük le a kiflikék tetejét tejfölös tojással, s szórjuk le szezámmaggal vagy köménymaggal. Mehetnek is be a sütőbe - légkeverés, 170 fok 20 perc.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11008
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Ajánló

Forralt borhoz avagy bóléhoz - szezontól függ. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Füstölt sajtos kiflik
sauer.kirsche 12 recept

Valami finom sörkiflit szerettem volna készíteni olyat, amiben a töltlék is benne marad a sütés végére. Sikerült.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek