Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya krémleves sajtropogóssal

Édesburgonya krémleves sajtropogóssal
Édesburgonya krémleves sajtropogóssal
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Karácsony után megfáradt gyomrunknak egy kis megkönnyebbülés: könnyű, kis édeskés krémleves, a ropogós sajtkarikák remekül kiegészítik.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A sajtropogóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. A leveshez a lilahagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és picike zsíron üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a megmosott, meghámozott, felkockázott/karikázott (teljesen mindegy, úgyis leturmixoljuk) sárgarépát és édesburgonyát, 1-2 percig együtt pirítjuk őket. Sózzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd felöntjük a zöldségleves alaplével.
  3. Közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ezután az egészet leturmixoljuk, és visszatesszük a tűzre.
  4. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele pici grana padanot, és felöntjük a tejszínnel. Forralunk rajta egyet, és készen is vagyunk.

A sajtropogóshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, 2 nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy kis tálkába reszeljük a 2 féle sajtot, összekeverjük a mákkal, szezámmaggal.
  3. Egy 4-5 cm átmérőjű kör alakú szaggatót hívunk segítségül: a sütőpapírra tesszük a szaggatót, beleszórunk egy kicsit a sajtos keverékből, óvatosan leemeljük a szaggatót, és haladunk tovább. Így szép, egyforma kör alakú kis ropogósaink lesznek. Hagyjunk köztük helyet, valamennyire terülni fognak.
  4. Előmelegített sütőben 5 percig sütjük őket, majd 1-2 perc pihenés után, mikor már a sajt kezd visszakötni, egy fém spatula segítségével leválasztjuk a sütőpapírról a ropogósokat, és az elkészült leveshez kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 771
elküldve: 3
receptkönyvben: 102
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

batáta krémleves, édesburgonya krémleves ropogós sajtkarikákkal, tejszínes édesburgonya krémleves ropogóssal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sz.nikolka
sz.nikolka Sun, 2015-02-15 09:24

Nagyon fincsi lett a leves a ropogóssal. A sajtropogóst percre pontosan úgy kell csinálni, ahogy a receptben szerepel. Sajnos az első adag megégett, mert arra vártam, hogy olyan szine legyen mint a melegszendvicsre sült sajt. De akkor már túlsült.

giuditta25
Szofika / giuditta25 Sun, 2015-02-15 09:31

Kedves Nikolka!orulok,hogy izlett a leveske. A ropogosoknak valoban eleg 5 perc,akkor lesznek tokelwtesek :) udv: Szofika

489
lila hagyma 1 közepes db
libazsír 1 ek
sárgarépa 2 közepes db
édesburgonya 45 dkg
0 ízlés szerint
kakukkfű 2 teáskanál
zöldség alaplé 1 l
bors 0 ízlés szerint
habtejszín 3 dl
grana padano 2 dkg
trappista sajt 6 dkg
grana padano 2 dkg
szezámmag 2 teáskanál
mák 20 g