r
Nosalty Logó

Burgonyakrémleves pirított angolszalonnával

Kornél
Burgonyakrémleves pirított angolszalonnával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

326
Kalória
10.8g
Fehérje
26.9g
Szénhidrát
18.2g
Zsír
158.8g
Víz
99.5g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8741.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    7105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    952.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 1957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. Az angolszalonnát vágjuk apró kockákra, és a zsíron pirítsuk meg. Ha kész, vegyük ki a kockákat az edényből.
  2. A hagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk aranysárgára. Adjuk hozzá az 1x1 cm-es kockára vágott burgonyát és a zellert, és gyorsan pirítsuk át, sózzuk, borsozzuk. Sózásnál vegyük figyelembe, hogy a húsalaplé is tartalmaz már sót.
  3. Öntsük fel a húsalaplével, adjuk hozzá a babérleveleket és főzzük puhára a burgonyákat.
  4. Botmixerrel pürésítsük homogén állagúra.
  5. Készítsünk legírt: a 2 tojássárgáját keverjük simára 2 dl tejszínnel, majd a forró püréből merjünk egy kisebb merőkanállal rá, és keverjük el (hőkiegyenlítünk). Lassan csurgatva, és állandó keverés mellett adjuk a leveshez.
  6. Ha ezzel végeztünk, montírozzuk is a levest: a vajból vágjunk apró kockákat és szórjuk egyszerűen a levesbe. Keverjük addig, amíg a vaj elolvad. Nagyon fontos, hogy a levest már nem szabad forralni többet, mert a tojás és a vaj is kicsapódik!
  7. Tálalásnál szórjunk a leves tetejére az angolszalonna kockákból, és szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 45 p

Az egyszerű burgonyakrémleves kicsit másképp. Nem kellene bele hagyma, sőt a zeller is elhagyható lenne, azonban mindkettő jól kiemeli a burgonya ízét, és tartalmasabb ízű levest kapunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...