Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya-krémleves kecskesajttal

Édesburgonya-krémleves kecskesajttal
Édesburgonya-krémleves kecskesajttal
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édesburgonya kiváló variációja a megszokott burgonyás ételeknek, ez a kecskesajttal dúsított krémleves pedig alaposan átértékeli a zimankós, téli napok hangulatát. Bár "csak" egy leves, melegen ajánlott akár főételként is fogyasztani. Dús, laktató, ínyenc fogás!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mély lábasban izzítsuk össze az apróra vágott hagymát és fokhagymát a felforrósított olívaolajon.
  2. Adjuk hozzá a megtisztított, megmosott és közepes darabokra vágott édesburgonyát, majd kavarjunk rajta egyet.
  3. Öntsük hozzá a vizet, majd adjuk hozzá az alaplevet vagy a leveskockát.
  4. Magas lángon addig főzzük, míg a burgonya megpuhul (kb. 15 perc).
  5. Miután már megpuhult a burgonya, adjuk hozzá a kecskesajtot (az egészet vagy a 3/4-ét, a maradékot akár díszítésként is lehet használni), a fél citrom levét és a fűszereket.
  6. Botmixerrel pépesítsük a levest, ha túl sűrű a végeredmény, akkor adjunk hozzá még némi vizet, amíg elérjük a tetszőleges állagot.
  7. Miután elkészült a leves, vegyünk egy serpenyőt, és némi olajon pirítsunk meg három szelet felkockázott fehér kenyeret.
  8. Még lobbanthatunk egyet a levesen, majd a pirított kenyérkockákkal és akár némi petrezselyemzölddel is tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 852
elküldve: 2
receptkönyvben: 269
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Eir Fjóla Sigmundsdóttir

Mióta szakács: 2014.03.08.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Édesburgonya-krémleves kecskesajttal és pirított kenyérkockákkal, kecskesajttal dúsított krémleves, kecskesajtos édesburgonya krémleves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cannellona
Eir Fjóla Sigmundsdóttir / cannellona Tue, 2016-03-01 15:25

Szia bertapiri! Nem próbáltam még másféle sajttal, úgyhogy nem tudok erre választ adni sajnos. A kecskesajt sajátos íze és anyaga nagyon előnyös ebben az esetben, úgyhogy kemény sajtot semmiképp nem ajánlanék.

493
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
édesburgonya 800 g
víz 8 dl
leveskocka 1 db
kecskesajt 150 g
citromlé 0.5 citromból nyert
cayenne bors 1 teáskanál
bors 1 teáskanál
1.5 teáskanál
kenyér 3 szelet
napraforgó olaj 0.5 dl