r
Nosalty Logó

Fekete erdei sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Fekete erdei sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 735 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5877 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 735 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    387.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4418.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1148 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    1866 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.2 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 5877 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze és a keveréket simítsuk egy tortaformába.
  2. Süssük 10-15 percig 200 C-on. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni. A sütőt vegyük vissza 180 C-ra.
  3. A töltelékhez az étcsokit gőz fölött olvasszuk meg félig, majd keverjük addig, amíg az egész fel nem olvad. Tegyük félre hűlni. Krémesre keverjük a sajtokat a sűrített tejjel és a vanília aromával.
  4. Egyenként jó alaposan eldolgozzuk benne a tojásokat. A kihűlt csokiba keverjük el a tejfölt, majd az egészet adjuk a sajtos krémhez.
  5. A krémet a tésztára kanalazzuk, elsimítjuk és 45 percig sütjük. Kapcsoljuk le a sütőt, de ne nyissuk ki az ajtaját! Hagyjuk bent még 1 órát.
  6. Ha letelt az idő vegyük ki, és hűtsük még, ha szükséges. Ha már nem túl meleg, tegyük a hűtőbe 1 éjszakára vagy minimum 6 órára.
  7. Másnap a meggybefőttet melegítsük össze a dzsemmel, kanalazzuk a torta tetejére és tegyük még kicsit vissza a hűtőbe.
  8. Tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18957
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Ezt a tortát a Haas és NoSalty közös receptversenyére ötlöttem ki és valósítottam meg. Akit érdekel a története, hozzászólásban elolvashatja. De szólok előre, nem lesz rövid! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.