Fromage frais

Ezen a képen: Fromage frais

Leírás

A fromage frais valahol a túró és a joghurt között elhelyezkedő tejtermék, melyet először Belgiumban és Észak-Franciaországban készítettek. Neve szó szerint friss sajtot jelent, de hívják "fromage blanc"-nak, fehér sajtnak is. A tiszta fromage frais gyakorlatilag zsírmentes, de íze javítása érdekében gyakran adnak hozzá tejszínt, mely a zsírtartalmat is növeli. A 4%-os keveréket főleg szívesen fogyasztják desszertként mézzel vagy gyümölccsel. A 8%-os zsírtartalmút használják inkább főzésre, akár sós fogásokhoz. Fogyókúrázók előszeretettel veszik bele diétájukba a tiszta, 0,1 %-os zsírtartalmú fromage frais-t.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után néhány napig hűtőben.

Címlapról ajánljuk