Fromage frais

Fromage frais

Leírás

A fromage frais valahol a túró és a joghurt között elhelyezkedő tejtermék, melyet először Belgiumban és Észak-Franciaországban készítettek. Neve szó szerint friss sajtot jelent, de hívják "fromage blanc"-nak, fehér sajtnak is. A tiszta fromage frais gyakorlatilag zsírmentes, de íze javítása érdekében gyakran adnak hozzá tejszínt, mely a zsírtartalmat is növeli. A 4%-os keveréket főleg szívesen fogyasztják desszertként mézzel vagy gyümölccsel. A 8%-os zsírtartalmút használják inkább főzésre, akár sós fogásokhoz. Fogyókúrázók előszeretettel veszik bele diétájukba a tiszta, 0,1 %-os zsírtartalmú fromage frais-t.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után néhány napig hűtőben.

100g Fromage frais

fehérjetartalom

18.09 g

zsírtartalom

69020.012 g

szénhidráttartalom

2.98 g

víztartalom

51.42 g

gramm fromage frais?

Top ásványi anyagok

Nátrium

751 mg

Kalcium

566 mg

Foszfor

385 mg

Magnézium

24 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.076 g

Kolin

12.5 mg

E vitamin

0.37 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.358 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.09 g

Zsír

telített zsírsav

12.94 g

egyszeresen telített zsírsav

5.966 g

többszörösen telített zsírsav

1.106 g

koleszterin

69 g

ásványi anyagok

Kalcium

566 mg

Vas

0.2 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

385 mg

Nátrium

751 mg

Cink

2.58 mg

Réz

0.033 mg

Mangán

0.014 mg

Szelén

19.3 µg

szénhidrát

cukor

2.32 g

víz

51.42 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.042 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.173 mg

Niacin - B3 vitamin

0.027 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.358 mg

Folát

7 µg

Kolin

12.5 mg

Retinol

221 µg

Béta-karotin

41 µg

Béta-kriptoxantin

2 µg

Lutein+zeaxantin

3 µg

E vitamin

0.37 mg

D vitamin

110 µg

K vitamin

1 µg

B12 vitamin

1.68 µg

A vitamin

224 µg

B6 vitamin

0.076 g

2 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek