Fromage frais

Fromage frais

Leírás

A fromage frais valahol a túró és a joghurt között elhelyezkedő tejtermék, melyet először Belgiumban és Észak-Franciaországban készítettek. Neve szó szerint friss sajtot jelent, de hívják "fromage blanc"-nak, fehér sajtnak is. A tiszta fromage frais gyakorlatilag zsírmentes, de íze javítása érdekében gyakran adnak hozzá tejszínt, mely a zsírtartalmat is növeli. A 4%-os keveréket főleg szívesen fogyasztják desszertként mézzel vagy gyümölccsel. A 8%-os zsírtartalmút használják inkább főzésre, akár sós fogásokhoz. Fogyókúrázók előszeretettel veszik bele diétájukba a tiszta, 0,1 %-os zsírtartalmú fromage frais-t.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után néhány napig hűtőben.

2 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek