r
Nosalty Logó

Frankfurti kacsaleves

Ligeti Károly
Frankfurti kacsaleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

492
Kalória
33.1g
Fehérje
55.1g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
903.4g
Víz
122.1g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1970 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    903.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2687 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 492 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4130.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    220.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    3613.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    599 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1127 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    10746 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 1970 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. A húst vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát apró kockára vágjuk. 2 ek. kisütött kacsazsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős lángon fedő alatt 5 percig pároljuk. Ha kell, az elfőtt vizet pótoljuk.
  2. A kelkáposztát negyedeljük, a torzsát kivágjuk, és metéltre szeleteljük, majd a húshoz adjuk.
  3. Ugyanígy a feldarabolt répákat és krumplit is hozzáadjuk, felöntjük 2 l vízzel, fűszerezzük majorannával, kurkumával és köménnyel, ízlés szerint sózzuk, és puhára főzzük. A vége felé beletesszük a levestésztát.
  4. Ha minden megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt simára keverjük a keményítővel és a forró levesből vett lével, majd visszaöntjük a levesbe az egészet, elkeverjük, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Valami tartalmas levest szerettem volna csinálni szombatra, ami nem bab vagy gulyás, de a frankfurti levestől tartalmasabb. Volt otthon egy pecsenyekacsa. Gondoltam virsli helyett kacsahús, és már kezdtem is. Ezt a levest úgy készítettem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsahúst használtam. A kacsa bármely része felhasználható, én egy pecsenyekacsa kicsontozott combját és mellét használtam. A többi része a vasárnapi húslevesben végezte. A felesleges zsírokat felkockáztam, és kisütöttem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek