Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves 5.

Frankfurti leves 5.
Frankfurti leves 5.
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom régen evett ilyen levest, ezért készítettem! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk.
  2. A kelkáposztát negyedeljük, és felcsíkozzuk (megmossuk) :)
  3. Egy lábas aljába zsírt vagy olajat teszünk, és a hagymát a káposztával együtt megdinszteljük.
  4. Ha a káposzta összeesett, 2 kk fűszerpaprikát szórunk rá, 1 leveskockát dobunk bele, sózzuk, borsozzuk, és ételízesítőt teszünk bele (óvatosan a sóval, mert a leveskocka is sós!)
  5. A burgonyát, a sárgarépát és a zellergyökeret meghámozzuk, megmossuk, és ezt is a lábasba tesszük.
  6. A virslit felkarikázzuk, és mehet a többi hozzávalóhoz a lábasba! :)
  7. A káposzta engedett már levet, de ez kevés lesz, ezért vízzel felöntjük (kb. 1ujjnyira lepje el). Jó rotyogást az ételnek!:D
  8. Néha-néha megkevergetjük, és ha minden hozzávaló megfőtt, puha, akkor a tejfölt belekeverjük, és kész is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 68 414
elküldve: 8
receptkönyvben: 262
elkészítve: 14/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kelkáposztaleves virslivel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

383
kelkáposzta 1 közepes fej
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
virsli 140 g
burgonya 4 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
zeller 2 kis db
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
fűszerpaprika 2 kk