Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Franciasaláta töltött tojással

Franciasaláta töltött tojással
Franciasaláta töltött tojással
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta használt recept. Nagyon finom ránott húshoz, sültekhez.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A majonézt a tejföllel, a porcukorral, a borssal, sóval, citromlével, mustárral összekeverjük. Ebből 3 kanállal kiveszünk egy másik tálba.
  2. A sós, ételízesítős vízben megfőzött, kihűlt zöldségkeveréket, és a meghámozott, kis kockákra vágott almát belekeverjük a majonézes öntetbe.
  3. A főtt, hideg tojásokat félbevágjuk, és a sárgáját hozzámorzsoljuk a félre tett majonézhez. Ehhez hozzákeverjük a májpástétomot, sót, borsot. Az így kapott masszát vissza töltjük a tojásokba, amiket aztán a saláta tetejére rakunk. Paprikakrémmel vagy ketchupal díszítjük.
  4. Egy estét hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 594
elküldve: 4
receptkönyvben: 184
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

VeronikaF

Mióta szakács: 2011.11.21.
9 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hidegtál, töltött tojás franciasalátával, májpástétommal töltött tojás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

569
főtt tojás 10 db
majonéz 300 g
tejföl 450 g
mustár 1 tk
citromlé 1 ek
porcukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
franciasaláta alap 1 kg
alma 2 db
májkrém 10 dkg
ketchup 0.5 ek
paprikakrém 2 ek