r
Nosalty Logó

Majonézes kevert saláta főtt tarjával

siklitimi
Majonézes kevert saláta főtt tarjával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

725
Kalória
16.4g
Fehérje
42.9g
Szénhidrát
56.4g
Zsír
236.5g
Víz
118.6g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
15.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2897 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    225.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4972.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    2634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    171.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    945.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1083 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    365 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2243 micro
Összesen 2897 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A fagyasztott zöldségeket egy lábosba tesszük, picit megsózzuk, öntünk alá egy leheletnyi vizet, és fedő alatt készre pároljuk.
  2. Közben elkészítjük a majonézből, tejfölből, sóval, borssal, pici cukorral a salátaalapot.
  3. A lilahagymát, a sajtot, a megtisztított almát és a lecsöpögtetett uborkát egyforma, apró kockákra vágjuk, és a mártásba keverjük. A tarját gyufaszálszerű csíkokra vágjuk, és mehet az is bele.
  4. Lecsöpögtetjük a megpárolódott zöldséget, és szintén a tálba öntjük.
  5. Megszórjuk az összevagdalt petrezselyemzölddel, és óvatosan összekeverjük. Hűtőbe téve hagyjuk 1-2 órát pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Nagyon szeretjük a kevert salátákat. S hogy milyen készül, az éppen attól függ, mi mindent találok a hűtőben, kamrában. Most a hozzávalókból ez a majonézes finomság született. :-)

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...