r
Nosalty Logó

Francia rakott krumpli á la Brizsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brizsó
Francia rakott krumpli á la Brizsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 585 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2339 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 585 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6286.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1390 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    2883 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 2339 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, karikákra szeljük. Csíkokra vágjuk a hagymát, és mivel nekem szeletelt bacon volt itthon, felkockáztam azt.
  2. A bacont és a hagymákat megpirítjuk, alacsony fokozaton, így nem ég oda, míg elkészítjük a szószt közben, egy másik edényben.
  3. A tejfölt a tejjel és a belenyomott fokhagymákkal elkezdjük összemelegíteni (szükségtelen forralni), közben egyneművé keverjük, majd fűszerezzük. Mivel a felhasznált bacon is sós, vigyázzunk, ne készítsük túl sósra! Pár percig hagyjuk érni az ízeket a szószban, majd a bacon és hagyma együttesére öntjük, így hagyjuk még alacsony fokozaton egymásra találni az ízeket.
  4. Egy jénai alját kirakjuk krumplikarikákkal, amiket megsózunk. Erre ízlés szerint rakunk a baconös-hagymás cuccból, és két szelet sajttal fejeljük meg a rétegelést. Ezután elölről kezdjük, erre ment a krumpli, amit sózunk, a baconös lötty, sajt, és így tovább. Természetesen a végére a sajtot kell hagyni.
  5. Sütőbe dobjuk, 45 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk a tetején a sajtot, hogy ne csak finom, de szép is legyen!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3329
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Brizsó 14 recept

Őszintén szólva számtalanszor készítettem már francia rakott krumplit, variáltam hol így, hol úgy, mégis mindig a legegyszerűbb verzió az, aminek a legnagyobb sikere van. A recept egyszerűségéről ugye nem is beszélve. Párom nem szereti a tejszínt, így az én receptjeim tejföl és tej együttesével épülnek fel, tehát nyugodtan ezt a két hozzávalót le lehet arra az egyre cserélni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek