Francia rakott krumpli á la Brizsó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Brizsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g metélőhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
31g edami sajt112 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
Összesen
585
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g metélőhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
125g edami sajt446 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
100g tej56 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesen
2339
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
55.2g burgonya32 kcal
-
11g bacon43 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g metélőhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6.9g edami sajt25 kcal
-
11g tejföl22 kcal
-
5.5g tej3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
Összesen
129
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1571.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 721 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 259 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
585
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.3 g
Zsír
-
Összesen 151.6 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6286.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 1390 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1644 mg
-
Nátrium 2883 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1036 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 593 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 567 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
2339
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
200 g bacon
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 ek metélőhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
125 g edami sajt
-
2 dl tejföl
-
1 dl tej
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, karikákra szeljük. Csíkokra vágjuk a hagymát, és mivel nekem szeletelt bacon volt itthon, felkockáztam azt.
- A bacont és a hagymákat megpirítjuk, alacsony fokozaton, így nem ég oda, míg elkészítjük a szószt közben, egy másik edényben.
- A tejfölt a tejjel és a belenyomott fokhagymákkal elkezdjük összemelegíteni (szükségtelen forralni), közben egyneművé keverjük, majd fűszerezzük. Mivel a felhasznált bacon is sós, vigyázzunk, ne készítsük túl sósra! Pár percig hagyjuk érni az ízeket a szószban, majd a bacon és hagyma együttesére öntjük, így hagyjuk még alacsony fokozaton egymásra találni az ízeket.
- Egy jénai alját kirakjuk krumplikarikákkal, amiket megsózunk. Erre ízlés szerint rakunk a baconös-hagymás cuccból, és két szelet sajttal fejeljük meg a rétegelést. Ezután elölről kezdjük, erre ment a krumpli, amit sózunk, a baconös lötty, sajt, és így tovább. Természetesen a végére a sajtot kell hagyni.
- Sütőbe dobjuk, 45 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk a tetején a sajtot, hogy ne csak finom, de szép is legyen!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3436
- Feltöltés dátuma: 2019. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brizsó
14 recept
Őszintén szólva számtalanszor készítettem már francia rakott krumplit, variáltam hol így, hol úgy, mégis mindig a legegyszerűbb verzió az, aminek a legnagyobb sikere van. A recept egyszerűségéről ugye nem is beszélve. Párom nem szereti a tejszínt, így az én receptjeim tejföl és tej együttesével épülnek fel, tehát nyugodtan ezt a két hozzávalót le lehet arra az egyre cserélni.