Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Besamel mártásos rakott krumpli csirkemell tallérokkal

Besamel mártásos rakott krumpli csirkemell tallérokkal
Besamel mártásos rakott krumpli csirkemell tallérokkal
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízlett a kis családomnak ez az ebéd. A csirketallérok jól passzolnak a burgonyához.

hozzávalók / 3 adag

rakott krumpli

csirkemell tallér

Szólj hozzá!

elkészítés

rakott krumpli

  1. A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy széles fazékban, sós vízben, forrástól számítva 3 percig hagyjuk főzni, majd leszűrjük.
  2. A hagymákat megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
  3. Elkészítjük a besamell mártást. A 3 kanál vajat felforrósítjuk, rátesszük a lisztet, pirulásig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a sót és borsot. Kisebb lángra tesszük, és kevergetve főzzük, míg sűrűbb állagú lesz.
  4. A kivajazott jénai tálba rakunk egy réteg krumplit, és rá egy réteg hagymakarikát. Erre ráöntünk a besamell mártásból pár kanállal, hogy befedje, és rétegezzük, míg van a krumpliból és a hagymából. A végére pedig a reszelt sajtot szórjuk.
  5. 180 fokon sütjük 35-40 percig (sütőtől függ), míg a sajt rápirul, és a krumpli, hagyma puha lesz.

csirkemell tallér

  1. A megmosott csirkemellet ledaráljuk, hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, olajat, tojásokat, a vízbe beáztatott, kicsavart zsemlét, és összekeverjük.
  2. Felforrósítjuk az olajat, és tallér alakokat formázunk a húsos masszából. Zsemlemorzsába forgatjuk, és aranybarnára kisütjük.
  3. Rakott burgonyával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 508
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirketallérok, csirketallérok besamelles rakott krumplival, rakott burgonya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1952
burgonya 1 kg
vöröshagyma 3 közepes db
tej 5 dl
vaj 4 ek
finomliszt 2 púpozott ek
ementáli sajt 10 dkg
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
csirkemell filé 50 dkg
zsemle 1 db
tojás 2 db
0.5 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 teáskanál
zsemlemorzsa 2 bögre
napraforgó olaj 3 dl