r
Nosalty Logó

Francia mákos Máriától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia mákos Máriától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A két laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A két laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 8524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A két laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    328.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    1950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14096 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    4543 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    5117 mg
  • Nátrium
    3336 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1242.1 g
  • Cukor
    694 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    1641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2183 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2444 micro
Összesen 8524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A két laphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit, mint a piskótatésztát összevegyítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.
  2. A lapok hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd elfelezve kisodorjuk, és két lapot sütünk belőle.
  3. A krémhez a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrokat, a porcukrot a margarinnal jó habosra keverjük.
  4. 2 vaníliás pudingport 7 dl tejben felfőzünk.
  5. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.
  6. A következőképpen töltjük meg a süteményt: 1 lap, krém, mákos piskóta, krém, második lap. A krémből annyit mindenképpen hagyjunk, hogy a tetejét megkenhessük vele.
  7. Közben a 10 dkg diót darabokra vágjuk. Egy púpos evőkanál kristálycukrot, 1 evőkanál margaint összepirítunk, és a tetejére szórjuk. Tortadarát szórunk rá. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11698
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fontos a pihentetés. Olyan lesz, mint egy torta. Tegyük hidegre, hogy szépen tudjuk szeletelni.

Hozzávalók

A tésztához

A két laphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!