r
Nosalty Logó

Mákos párna

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mákos párna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gyúrt tésztához

Töltelékhez

Összesen 505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gyúrt tésztához

Töltelékhez

Összesen 6034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gyúrt tésztához

Töltelékhez

Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    311.4 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10394 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    4203 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    838 mg
  • Foszfor
    3770 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    712.3 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    357 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 6034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 356 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A gyúrt tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

A gyúrt tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a többi hozzávalót és sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és kb. 30 percig hidegre tesszük.
  2. A töltelékhez a mákot a kétféle cukorral és a tejjel felfőzzük, kb. 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük az áfonyát. Hűlni hagyjuk.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, derelyevágóval kb. 5 x 5 cm-es négyzetekre vágjuk.
  4. A négyzetek felét sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Mindegyikre mogyorónyi tölteléket teszünk, majd ráfektetünk egy másik négyzetet, a széleit kicsit összenyomkodjuk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk es 12 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 92121
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töltelékhez a tőzegáfonyát helyettesíthetjük aszalt barackkal, vagy mazsolával. A kihűlt aprósüteményeket szórjuk meg kevés porcukorral.

Hozzávalók

A gyúrt tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek