Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos csoda

Mákos csoda
Mákos csoda
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (51)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk egyik kedvenc mákos sütije.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta öszzes hozzávalóját összegyúrjuk.
  2. Kettő részre osztjuk.
  3. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük (én az erdei gyümölcsöset szeretem de ízlés szerint lekvár).
  4. Majd erre a lekvárral megkent tésztára ráöntjük a tölteléket.
  5. A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, bele a liszt, a darált mák, és annyi tej hogy piskóta sűrüségű tésztát kapjunk, a sütőpor, a citromhéj, a vaniliáscukor, aztán a végén a 3 tojásfehérje keményre vert habja.
  6. Erre rátesszük a második  tésztát, amit tojással megkenünk,majd megszúrkáljuk és sütjük 180 fokon tűpróbáig.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 63
össznézettség: 316 437
elküldve: 279
receptkönyvben: 3 502
elkészítve: 233/293
Facebookon megjelent: 2

szakács

napocska

Mióta szakács: 2010.11.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos kocka, mákos piskóta

Hozzászólások (51)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nokica
Nokica Mon, 2019-03-18 17:20

Kedves Napocska, nagyon tetszik, de nem szeretnem elrontani. A 25 dkg liszt kicsit kevesnek tunik ahhoz hogy ket lapot kapjunk egy 25x40-es tepsihez. En ekkora meretben szoktam sutni 6 tojasos piskotat vagy 40-45 dkg lisztbol keszult almast, turost. Koszonom elore is a valaszt.

Rozália Rövid
Rozália Rövid Sat, 2018-10-13 17:24

Kedves Napocska !
én most sütöttem meg, még nem kóstóltam meg, de szép lett és nagyon finom az illata...de nekem a 180 c sok volt, le kellett fednem, mert a tojás égni kezdett , mielőtt a töltelék át sűlt volna, a másik ami nekem gondott okozott ( pedig gyakran sütök ) nem írta , hogy a tésztát ki kell nyújtani ( nem egyértelmű...) így az alsó része kézzel lett szétosztva a felsőt nyűjtottam, de ez Sem volt egyszerű, nagyon ragadt, én lekvárt és erdei fagyasztott gyümölcsöket is szórtam alulra, gondolom Isteni lett...( még forró, nem vágom meg )köszönöm a receptet, elmentem

Dodoka78
Dodoka78 Sun, 2017-06-25 20:20

Kedves Mindenki!

Ki milyen darált mákot használ? Saját kezüleg cukorral darálják vagy veszik a gyárilag daráltat? Ezzel mindig bajban vagyok hiszen így sok a recept szerinti cukormennyiség... help koszi

villers
villers Mon, 2017-09-25 14:25

bár nem az én receptem, de egyértelmű, hogy natúr darált mákról van szó, nem cukrozottról :)

Erzsómama
Erzsómama Sat, 2017-04-29 20:30

Kedves Napocska! Isteni finom mákkal, de most kipróbáltam dióval, nagyon finom lett!
A 20 dkg mák helyett 15 dkg diót használtam.

NEUDOLD
NEUDOLD Sun, 2017-04-16 23:53

Nem hiába van ennyi dicsérő hozzászólás! Kár, hogy csak a mostani kiemelés hívta fel rá a figyelmemet. Megcsináltam és valóban szuper és könnyen és gyorsan elkészíthető - ez sem utolsó szempont. Köszönöm.

pintyöke72
pintyöke72 Sun, 2017-01-08 16:38

Szia Napocska! Nagyon finom és szép lett,köszi a receptet. Amin változtattam: 10 dkg zsírral készítettem a tésztát, könnyű volt nyújtani, nem szakadt el. A töltelékbe pontosan 2 dl tejet tettem,ahogy írtad.Tökéletes lett. :)

márta66
márta66 Thu, 2016-01-21 15:14

Nagyon klassz recept, szeretném megsütni a páromnak, aki nagy mákrajongó. A kérdésem csak az, hogy a 25 dkg liszt és 10 dkg porcukor szárazanyagot valóban összefogja a 3 dkg vaj, 0,5 (!) dl tej és 3 tojássárgája? Nekem egy kicsit kevésnek tűnik hozzá. Napocska és akik megsütöttétek már! Legyetek szívesek, osszátok meg konkrét tapasztalatotokat!!! Előre is köszönöm! Márta

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-05-11 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gőzölög
gőzölög Fri, 2014-11-07 14:04

Sokszor készítettem már, valóban a tejjel vigyázni, nem gyorsan sütni, hogy sűljön át rendesen, kihűlés után én nagy kockákba be raktam a fagyóba, két-három hét múlva, este kivettem reggelre frissen sült ízű sütim lett! Kiadós, laktató finomság!

nyuszimama25
nyuszimama25 Wed, 2014-09-24 05:01

Kedves Napocska!
Receptedet elmentettem és elkészítettem! Saját meggy lekvárral (amiben ugye van meggy bőven) megkenve készült. Nagyon finom és kedvenc lett. :) :) :)

Naschkatze
Naschkatze Sun, 2014-06-01 23:16

Sziasztok!

Vajon az erdei gyümölcs lekvár helyettesíthető baracklekvárral is? Köszönöm a választ előre is!

zetkin
zetkin Thu, 2014-05-29 19:41

Szia Napocska!

Ma elkészítettem. Szilvalekvárral és nagyon finom. A külső tészta is nagyon finom, ízletes. A középső résznél gondoltam hogy újítok a liszten, és fele rétes, fele simát használtam. Így ugyan kissé széthullósabb lett a közepe, mikor ettük, de habkönnyű. Legközelebb maradok a sima lisztnél, úgy is megpróbálom.
Köszönöm a receptet, nálunk biztosan sokat lesz forgalomban :-)

huzsi
huzsi / huzsi Mon, 2013-12-23 00:28

ma sütöttem meg, köszi a receptet...egy bajom van csak, hogy nekem nehéz egyformára nyújtani a tésztát :) de annyi baj legyen, biztosan el fog fogyni :)

schatzy3000
schatzy3000 Sun, 2013-11-24 14:03

Én elkövettem azt a butaságot, hogy a receptet nem olvastam végig, hanem lépésről-lépésre haladtam, s a három tojásfehérjét azt hivén, hogy nem kell már, felhasználtam közben másra. Mire meg a töltelékhez értem, láttam, hogy mégis kell... A hasonlóan gondolkodó olvasók számára nem lenne rossz ötlet, ha a hozzávalókhoz be lehetne írni a 3 tojásfehérjét is.

napocska70
napocska / napocska70 Sun, 2013-11-24 16:57

Előbb olvasd el az összes hozzávalót,pontosan le van írva mindkettő a tészta és a töltelék hozzávalói ,majd utána a leírás hogyan kell összeállítani:)

szupernagyi
szupernagyi Sat, 2013-11-09 19:08

Kedves Napocska!

Kérdésem: használható-e vaj helyett Rama margarin a tölteléknél?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-10-28 03:59

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Boboj
Boboj / Boboj Sun, 2013-10-20 20:26

Én kérem megsütöttem ezt a csodálatos mákos tüneményt. És bizony olyan lett, ahogy az a nagy könyvben meg van írva :) Isteni finom, csodás ízű, könnyű mákos süti, előkelő helyet foglal el a repertoárban mostantól :)
Köszönöm a receptet!

moflizsu
moflizsu Sun, 2013-09-29 20:34

Nemrég készült el ez az isteni süti, félek már lassan megfájdul a pocink annyit eszünk belőle estére. Nagyon finom, biztos hogy marad a repertoáromban :) Köszönjük, üdv, Zsu

t.ildiko.
t.ildiko. Wed, 2013-04-24 08:37

A mákos csodát megsütöttük,és ez tényleg mákos csoda,mint a neve.ISTENI!!!!

borsmenta
borsmenta Sat, 2012-04-14 14:21

Kedves Napocska!
Elkészítettem a mákos csodát,valóban nagyon finom. Legközelebb viszont kevesebb sütőporral fogom csinálni,mert nekünk -feltehetően a sok sütőpor - így némi problémát okozott :-)
Szép napot!

ILDIKO007
ILDIKO007 Thu, 2012-03-22 17:39

Most rendezgetem a recepteket a barátnöm bulijára, ez lessz az eggyik süti! Ellykém imádja a mákot, bármilyen módom. Ez a süti fantasztikusan néz ki, és amint olvasom finom is :)

anna479
anna479 Thu, 2012-03-15 16:30

Kedves Napocska! A süti isteni, már másodjára készítem, a legnagyobb imádója a nagymamám, akinek minden jöhet, ami mákos. Cserébe ő is megörvendeztet minket sok finom nyalánksággal. Én a tésztán változtattam egy kicsit, vaj helyett zsírt tettem bele, hogy omlósabb legyen. A végeredmény leírhatatlan. Nem is gondolná az ember, hogy csak 20 deka mák van benne.

evacili
evacili Thu, 2014-01-02 16:54

Kedves Anna! Mennyi zsírt tettél a sütibe vaj helyett? Megpróbálnám én is így. Üdv: Cili

moszerke
moszerke Sun, 2012-01-29 16:38

Meg annyit,hogy nem volt iithon 20 dkg mak csak 10 dkg,igy 10 dkg darlt dioval helyettesitettem es igy is nagyon izletes volt,sot,nagyot dobott az izen.

moszerke
moszerke Sun, 2012-01-29 16:35

Nem gondoltam ennyire finom suti,en is kiprobaltam. Igaz kicsit varialtam,a tetejere porcukor helyett csokit raktam mert nalunk az a meno,es nagyon finom lett. Vaj helyett a lapokhoz hazi disznozsirt raktam,igaz kicsit macerans volt a nyujtas de megoldottam. Vajjal is ki fogom probalni,csak gondoltam a vajtol kemenyebb lesz a lap,de szerintem igy is jo. Igaz a zsirral nagyon omlos,tenyleg megy szet az ember szajaban.
koszonom a szuper es izletes receptet.

Bejjababy
SzekerBea / Bejjababy Sat, 2012-01-28 19:13

Isteni finom. Ma elkészítettem, én szilvalekvárt kentem az alsó lapra, mert szerintem a mákkal eszméletlen ízt alkot. Nem tévedtem most sem. Köszi a receptet. :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2011-06-29 15:06

Fú! Ahogy nézem a képet majd megőrülök egy szeletért ebből a mákosból! :D
Hamarosan én is kipróbálom. Nagyon szép, guszta süti és imádom a mákot.
Köszi a receptet!

Szép napot napocska! :)

Üdv: Rita

Andreanmth
Andreanmth Mon, 2011-04-11 08:17

Kedves Napocska !!

Köszönöm a receptet tegnap megsütöttem és nagyon izlett a csalának.
Szép Napot!
Andi

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Wed, 2011-04-06 07:36

Szia Napocska!Tegnap megsütőttem a mákos csodát.De értél még ilyen fonomat Ez lett a kedvenc sütink.Köszi szépen hogy fel raktad Üdv és Szép napot

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-04-04 20:48

Kedves napocska!
Férjuram imádja a mákot, és ez egy fantasztikus mákcsoda!:-))
Elmentve, és el fogom neki készíteni, mondjuk, mi is eszünk belőle a gyerekekkel, de ha mákról van szó, a férjuram az első:-))))))
Köszi szépen:-)))
Éva-Anyóca

dobosi
dobosi Mon, 2011-04-04 20:25

Nagyon oké, nekem nagyon bejött ez a mákos.
Gratulálok.

napka
napka Mon, 2011-04-04 15:43

Kedves Napocska!Ez isteni lehet, és nagyon szép is!Gratulálok, elmentve!Üdv:Kriszta

Judit71
Judit71 Mon, 2011-04-04 14:46

Egy ehhez hasonló süti van már fenn Vastag mákos néven. Azt kipróbáltam. Szerintem ez is biztos nagyon finom.

1561
finomliszt 25 dkg
vaj 3 dkg
sütőpor 1 csomag
porcukor 10 dkg
tojássárgája 3 db
tej 0.5 dl
erdei gyümölcslekvár 5 ek
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
mák 20 dkg
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 3 db
tej 2 dl