r
Nosalty Logó

Francia mákos Lindus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lindus89
Francia mákos Lindus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Mézes lapok elkészítése

Mákos piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Süti összeállítása

Összesen 1399 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Mézes lapok elkészítése

Mákos piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Süti összeállítása

Összesen 8390 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Mézes lapok elkészítése

Mákos piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Süti összeállítása

Összesen 300 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 1399 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    485.4 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    2844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8943.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    2796 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    3616 mg
  • Nátrium
    1644 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    910.5 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3856 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    1759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3767 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2680 micro
Összesen 8390 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

Mézes lapok elkészítése

Mákos piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Süti összeállítása

Elkészítés

Mézes lapok elkészítése

  1. A mézes lapokhoz 30 dkg lisztet, 10 dkg porcukrot, 2 evőkanál mézet 7,5 dkg vajat, 2 db tojást és 1 késhegynyi szódabikarbónát összegyúrjuk.
  2. Az így kapott tésztát kettéválasztjuk, kinyújtjuk, és 2 db lapot sütünk belőle annak a tepsinek a hátulján, amiben majd megsütjük a mákos piskótát, és amiben majd összeállítjuk a sütit.
  3. 180 fokon kb. 10 perc alatt világosbarna színűre sütjük.

Mákos piskóta elkészítése

  1. 6 db tojássárgáját habosra verünk 18 dkg cukorral, majd hozzáadunk 3 evőkanál vizet és 0.5 dl olívaolajat, végül hozzáadunk 10 dkg mákot.
  2. A 6 db tojásfehérjét habbá verjük, és felváltva a sütőporral elkevert liszttel beledolgozzuk a mákos keverékbe.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon világos színűre sütjük.

Krém elkészítése

  1. A krémhez 3 db tojássárgáját habosra keverjük a 35 dkg vajjal.
  2. 2 csomag vaníliás pudingport 15 dkg porcukorral elkeverjük, és a 7 dl vízzel felöntve pudingot főzünk belőle.
  3. Amikor már a puding langyos, belekeverjük a tojással habosra kevert vajat.

Süti összeállítása

  1. Ha mindennel megvagyunk, összeállítjuk a sütit. Alulra mézes lap kerül, erre jön a krém fele, majd a mákos piskóta, majd a krém másik fele, és végül a másik mézes lap.
  2. Tetejét díszíthetjük a krémmel, vagy akár tejszínhabot is tehetünk rá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2946
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Francia mákos Lindus konyhájából
Lindus89 16 recept

Nagyon mutatós süti, amit egyszerűen elkészíthetünk!

Hozzávalók

Mézes lapok elkészítése

Mákos piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Süti összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek