Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia mákos Lindus konyhájából

Francia mákos Lindus konyhájából
Francia mákos Lindus konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós süti, amit egyszerűen elkészíthetünk!

hozzávalók / 6 adag

A mézes lapokhoz

A mákos piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Mézes lapok elkészítése

  1. A mézes lapokhoz 30 dkg lisztet, 10 dkg porcukrot, 2 evőkanál mézet 7,5 dkg vajat, 2 db tojást és 1 késhegynyi szódabikarbónát összegyúrjuk.
  2. Az így kapott tésztát kettéválasztjuk, kinyújtjuk, és 2 db lapot sütünk belőle annak a tepsinek a hátulján, amiben majd megsütjük a mákos piskótát, és amiben majd összeállítjuk a sütit.
  3. 180 fokon kb. 10 perc alatt világosbarna színűre sütjük.

Mákos piskóta elkészítése

  1. 6 db tojássárgáját habosra verünk 18 dkg cukorral, majd hozzáadunk 3 evőkanál vizet és 0.5 dl olívaolajat, végül hozzáadunk 10 dkg mákot.
  2. A 6 db tojásfehérjét habbá verjük, és felváltva a sütőporral elkevert liszttel beledolgozzuk a mákos keverékbe.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon világos színűre sütjük.

Krém elkészítése

  1. A krémhez 3 db tojássárgáját habosra keverjük a 35 dkg vajjal.
  2. 2 csomag vaníliás pudingport 15 dkg porcukorral elkeverjük, és a 7 dl vízzel felöntve pudingot főzünk belőle.
  3. Amikor már a puding langyos, belekeverjük a tojással habosra kevert vajat.

Süti összeállítása

  1. Ha mindennel megvagyunk, összeállítjuk a sütit. Alulra mézes lap kerül, erre jön a krém fele, majd a mákos piskóta, majd a krém másik fele, és végül a másik mézes lap.
  2. Tetejét díszíthetjük a krémmel, vagy akár tejszínhabot is tehetünk rá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 623
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lindus89

Mióta szakács: 2012.08.10.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos kocka, mézes-mákos süti, piskótás mákos mézesen, krémes mákos-mézes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1399
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
méz 2 ek
margarin 7.5 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tojás 6 db
cukor 18 dkg
víz 3 evőkanál
olívaolaj 0.5 dl
mák 10 dkg
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 35 dkg
tojássárgája 3 db
porcukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
víz 7 dl