r
Nosalty Logó

Ribizlis-mákos kevert

Marcsisef
Ribizlis-mákos kevert
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1054
Kalória
18.1g
Fehérje
131.8g
Szénhidrát
52.5g
Zsír
109g
Víz
196.5g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
58.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5937.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2263 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2268 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    527.3 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    436 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 4213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

  1. A ribizlit leszemezzük, majd alaposan megmossuk. Lecsöpögtetjük róla a felesleges vizet, megszórjuk 2 ek liszttel, összerázogatjuk.
  2. A vajat a cukorral, tojásokkal, tejföllel, vaníliás cukorral alaposan összedolgozzuk.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, mákkal, sóval. Majd az egészet hozzáadjuk a másik edényben lévő masszához, összeforgatjuk, hogy egynemű legyen. Végül hozzákeverjük óvatosan a lisztes ribizliszemeket.
  4. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, óvatosan beleöntjük a tésztát, tetejét elsimítjuk, kicsit rázogatjuk, hogy a tészta az alján elterüljön.
  5. A sütőt előmelegítjük és megsütjük. Tűpróba szükséges.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10x7

Ez a kevert ribizlis-mákos könnyen elkészíthető, akár más apró szemű gyümölccsel is. 

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...