Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos közepű

Mákos közepű
Mákos közepű
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egyik kedvenc receptje.

hozzávalók / 8 adag

A 1. piskótához

2. piskótához

A mákos tésztához

A citromos krémhez

A tetejére

ajánlat

Ha a krémhez felvert Hulala tejszínt adunk, sokkal krémmesebb, lágyabb lesz.
A tetejét porcukorral meg lehet szórni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük a 2 darab 4 tojásból készült piskótalapot.
  2. A mákos tésztához a 2 egész tojást a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. Utána hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tejfölt, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a kevés sütőport.
  3. Ezeket összekeverjük, majd megsütjük.
  4. A krémhez a vanília ízű pudingot 2 dl tejben csomómentesen elkeverjük, és felfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kihűlt, akkor a porcukorral kikeverjük a margarint.
  6. Majd a pudingot és a margarinos krémet összekeverjük. Egy citrom levével és kevés citromhéjjal ízesítjük.
  7. A tésztát megtöltjük a krémmel.
  8. A tetejét porcukorral meghintjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 611
elküldve: 1
receptkönyvben: 317
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ingryd

Mióta szakács: 2009.10.18.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

piskótás-mákos tésztájú szelet, mákos szelet citromos krémmel, piskótás-mákos szelet citromkrémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Juliska12
Juliska12 Sat, 2011-11-05 22:32

Ma én is megsütöttem, nagyon jól sikerült, finom lett, csak nekem kevésnek bizonyult a krém, legközelebb megduplázom a krém mennyiségét. Köszi, hogy feltetted!

kerzsike
kerzsike Mon, 2010-11-22 17:20

Tegnap megsütöttem és nagyon ízlett a családomnak. Mivel a citromos krémeket nem szeretjük, ezért csak a mákos tésztába tettem bele egy citrom reszelt héját, a vaníliás krémbe nem. Ezt a finom sütit gyakran el fogom készíteni.

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sun, 2010-04-25 08:41

Kedves Ingryd!Nagyon szemezek a finomságoddal,de nem tudom eldönteni,hogy milyen tepsiben süssem,hogy a képen látható szép,magas sütit kapjam?Jó lenne,ha segítenél ebben,vagy vki,aki ezt már megsütötte.Köszönöm:Éva

910
tojás 4 db
finomliszt 4 púpozott ek
cukor 4 púpozott ek
sütőpor 2 kk
tojás 4 db
finomliszt 4 púpozott ek
cukor 4 púpozott ek
sütőpor 2 kk
tojás 2 db
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 7 dkg
tejföl 2 dl
mák 15 dkg
citromhéj 1 teáskanál
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 2 dl
porcukor 15 dkg
margarin 15 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 teáskanál
porcukor 1 ek