Nosalty Logó

Mákos közepű

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ingryd
Mákos közepű
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 1. piskótához

2. piskótához

A mákos tésztához

A citromos krémhez

A tetejére

Összesen 912 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 1. piskótához

2. piskótához

A mákos tésztához

A citromos krémhez

A tetejére

Összesen 7306 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 1. piskótához

2. piskótához

A mákos tésztához

A citromos krémhez

A tetejére

Összesen 310 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 912 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.3 g

Zsír

  • Összesen
    331.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    1918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9646.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    3510 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    680 mg
  • Foszfor
    3564 mg
  • Nátrium
    1541 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cukor
    649 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    638 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    1535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2706 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1392 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 7306 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 310 Kcal

Hozzávalók

A 1. piskótához

2. piskótához

A mákos tésztához

A citromos krémhez

A tetejére

Elkészítés

A 1. piskótához

  1. Megsütjük a 2 darab 4 tojásból készült piskótalapot.
  2. A mákos tésztához a 2 egész tojást a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. Utána hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tejfölt, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a kevés sütőport.
  3. Ezeket összekeverjük, majd megsütjük.
  4. A krémhez a vanília ízű pudingot 2 dl tejben csomómentesen elkeverjük, és felfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kihűlt, akkor a porcukorral kikeverjük a margarint.
  6. Majd a pudingot és a margarinos krémet összekeverjük. Egy citrom levével és kevés citromhéjjal ízesítjük.
  7. A tésztát megtöltjük a krémmel.
  8. A tetejét porcukorral meghintjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29146
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 30.

Ajánló

Ha a krémhez felvert Hulala tejszínt adunk, sokkal krémmesebb, lágyabb lesz. A tetejét porcukorral meg lehet szórni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám egyik kedvenc receptje.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Megel?ztél ezzel a finom recepttel! :)

Törölt felhasználó

Kedves Ingryd!Nagyon szemezek a finomságoddal,de nem tudom eldönteni,hogy milyen tepsiben süssem,hogy a képen látható szép,magas sütit kapjam?Jó lenne,ha segítenél ebben,vagy vki,aki ezt már megsütötte.Köszönöm:Éva

Ingryd

28×35 cm-es zománcozott pöttyös tepsiben szoktam csinálni. :D

kerzsike

Tegnap megsütöttem és nagyon ízlett a családomnak. Mivel a citromos krémeket nem szeretjük, ezért csak a mákos tésztába tettem bele egy citrom reszelt héját, a vaníliás krémbe nem. Ezt a finom sütit gyakran el fogom készíteni.

Juliska12

Ma én is megsütöttem, nagyon jól sikerült, finom lett, csak nekem kevésnek bizonyult a krém, legközelebb megduplázom a krém mennyiségét. Köszi, hogy feltetted!

Hozzávalók

A 1. piskótához

2. piskótához

A mákos tésztához

A citromos krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így légkondizz okosan – Az orvos tippjei a nagy hőségre

Tombol a nyári meleg, aki pedig teheti, a nap legforróbb óráiban odanyúl a légkondi távirányítójáért, hogy egy kicsit elviselhetőbb legyen a nagy meleg. A klíma igazán jól jöhet a kánikulával terhelt napokon, de nem érdemes ész nélkül használni, mert azzal akár árthatunk is egészségünknek.

Nosalty

További cikkek