Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forró sült krumpli úthenger módra

Forró sült krumpli úthenger módra
Forró sült krumpli úthenger módra
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kenyér helyett hurkához szántam fincsi házi almás-hagymás-cékla társaságában. Alig tudtam visszafogni magam, hogy ne egyem meg magában az összes krumplit azon melegében újhagymát harapva hozzá. Az újkrumpli nem csak petrzselymesen jó!!

És igen, a finom ropogósra sült, fűszeres héjával együtt fogyasztjuk!

Köretként talán elég 3 főre, magában eszegetve 2 buksira sem biztos - saját példámból kiindulva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vizet forralunk, és az egész burgonyákat puhára főzzük. Villával ellenőrizzük: ha beleszalad könnyedén, már jó, semmiképp ne főzzük túl.
  2. Közben előmelegítjük a sütőt, és a gáztepsi alját kikenjük olajjal.
  3. Sorbarakjuk a krumplikat, elegendő távolságot hagyva közöttük.
  4. Krumplinyomót ráhelyezzük a krumpli tetejére, és óvatosan összenyomjuk annyira, hogy kb. 1-1,4 cm vastagásgú legyen.
  5. Ha már az összes burgonyánk lapos, meglocsoljuk olívaolajjal őket.
  6. Megszórjuk sóval, fokhagymaporral, őrölt borssal, rozmaringgal.
  7. 25 percig sütjük, vagy ameddig aranybarnára sülnek.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 287
elküldve: 4
receptkönyvben: 220
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres krumpliköret, tepsiben sült újkrumpli, lapos újkrumpli tepsiben

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sun, 2012-07-29 15:08

Kedves Viki!
Sikeresen debutalt a krumplicska! Kerdeztem a paromat, hogy
izlik-e, azt mondta: igen. Viszont a masodik kerdes az ami
sokkal fontosabb: elkeszitsem maskor is? Arra is igenlo volt a
valasz! Yippy! :D Koszi a receptet!
udv:witch

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-07-29 22:17

Kedves witch! Jó ízlése van a párodnak, no! :-)) Az enyém is mindent jóízűen elfogyaszt, amit eléteszek, szerencsém van! Ha tetszenek a receptjeim, szívesen látlak a nemrég debütáló blogomon, ahol a francia konyhát járom körbe, de néha kitekintek máshová, pl. Braziíliába is.
frankogasztro.blog.hu
Üdv,
Viki

witch
witch / witch Mon, 2012-07-30 14:52

Kedves Viki!
En inkabb azt mondanam, hogy nagyon el van kenyeztetve! Persze megerdemli. :)
Koszi a meghivast! Gyorsan korul is neztem es szembe talaltam magam a kovetkezo
edesseggel, amit feltetlen el kell keszitsek. Flaugnarde aux myrtilles alias: afonyard :D,
sajnos nincs ekezetem :(. Az afonya a gyengem, annyira, hogy ultettem ketto bokrot, de
a kutya leugralta az agait. Az egy-ket szalon ami meg teremne, azt a madarkak lelkesen
lecsipegetik.
A Brazil receptek is erdekelnek, szoval teljesen ide fogok ragadni a gephez.
Gratulalok a blogodhoz!
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-07-16 17:56

Nagyon találó név, egy egyszerű és mégis nagyszerű burgonyás finomságnak.:-)))
Szép hetet kívánok!

Éva-Anyóca

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-07-17 13:50

Örülök, hogy a szerkesztők nem nevezték át! Volt már rá példa, hogy egy frappáns elnevezés helyett egy semmitmondó névvel aktiváltál. Nem akartam egyszerűen csak "lapos" krumplinak keresztelni, mert snassz és hamar elveszlik a tömegben. 8))
Neked is legyen szép heted!

Viki

witch
witch / witch Mon, 2012-07-16 15:50

Ugye felrakod az almas-hagymas-cekla
receptet is? Persze ez is mentve. :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-07-17 13:55

Ha jól emlékszem, az almás-hagymás-cékla receptjét is itt találtam a NoSaltyn. De a nyakam nem merném rátenni. Még tavaly került üvegekbe, és sokkal jobban ízlett, mint a sima "ecetes cékla". Utánanézek és kereslek majd!
Köszönöm, hogy mentetted! Fogyasszátok jó étvággyal!

witch
witch / witch Tue, 2012-07-17 20:46

Szia Viki!
Megtalaltam a receptet, tenyleg itt van
a NoSalty-n. Koszi! :)
udv:witch

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2012-07-18 14:33

Igazán nincs mit! Tegnap ismét megsütöttem a lapos krumplikat, a párom totál rákattant, azt mondta, hogy még az olajban sült krumplinál is jobban ízlik neki, és ez lett nála a number one!

witch
witch / witch Wed, 2012-07-18 19:26

Akkor remelem az en paromnak is fog izleni!
Nalunk egyelore a vajban sult az elso helyezett.

238
újkrumpli 1.2 kg
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint