Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős krumplipüré

Tepertős krumplipüré
Tepertős krumplipüré
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy étteremben ettem köretként, azóta sem tudom elfelejteni. Ez a házilag kitalált verzió ugyanolyan ízű lett, mint amit kóstoltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Hagyományos módon krumplipürét készítünk: a krumplit felkockázzuk, forró sós vízben puhára főzzük.

  2. Ha kész, leszűrjük, és margarinnal, tejföllel, esetleg pici tejjel és a fűszerekkel dúsítjuk.

  3. A tepertőt apró darabokra vágjuk, és nagyon pici zsíron megpirítjuk, hogy kicsit kiengedje a saját zsírját.

  4. A megpirított tepertőt a krumplipüréhez keverjük.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 367
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töpörtyűs krumplipüré, burgonyapüré tepertővel, tepertős burgonyaköret

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laura36
Laura36 / Laura36 Wed, 2012-10-10 10:17

Igen, főzés közben valamilyen oknál fogva mi is nagyon sokat kóstolgattunk :)

531
burgonya 1 kg
margarin 10 dkg
tejföl 2 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tepertő 10 dkg