Nosalty Logó

Krumplipüré zöldben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Krumplipüré zöldben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 343 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1374 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4598 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9897 micro
Összesen 343 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1829.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1587 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18394 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39589 micro
Összesen 1374 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2549 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, és áttörjük.
  2. A spenótot felforrósítjuk. (Nem főzzük!) Ha leveles spenótot vettünk, leforrázzuk, és pürésítjük.
  3. Belekeverjük a tört krumpliba, ízesítjük sóval, borssal ésazátnyomott fokhagymával.
  4. Hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint chilipelyhet, és alaposan összekeverjük.
  5. Azonnal tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16180
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

A krumplipüré sorozatom legújabb  darabja...:) Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzászólások

Évi néni

H? de remek ötlet. Mentettem. Köszönöm szépen. Üdv: Évi néni

Vicikó

Én is köszi! :) Üdv:-) Vici

Torma

Szia Vici! Az otlet is jo, de ahogy igy "megfagyiztad", az szuper-guszta!!! Kellemes Husvetot, udv, T:)

Torma

Ja, es jo a reci cim valasztasa is; ez is hozza a tavaszt :)))

Vicikó

Szia Tormi! Igen, biztos tudod, itt nálunk mindennel kell már hívogatni a tavaszt, még a recept címekkel is :-)) , mert néha azt sem tudjuk, hogy hirtelen mire is hányjuk el éppen a 10 -15 cm-es havat, a játcintokra, vagy tulipánokra??? De most már talán ide is jut egy kis tavaszka! Ma délután kicsit még a nap is kisütött!!! Errefelé az a divat mostanság pl. a Fb-on, hogy hónyuszikkal kívánunk egymásnak húsvéti jókívánságot:-) Itt ilyet nem tudok neked küldeni, pedig szívesen tenném! Nagyon helyesek! Apropó! Tudod, hogy hívják a lengyel kocsmárost?..... Stanislaw Mikornyitszky, :-) na, és görög pincért??? Abrosz Tisztakosz... és egy utolsó... japán titkárn????... Icuka Magacuki Bocs, csak a Fb-ról jutott eszembe, most olvastam ?ket... :-)) Vici :-)

endivia

ez annyira jó :) nagyon tetszik!!! köszi, E

Vicikó

Köszi, V :-)

Éva-Anyóca

Vicikó! Nagyon tetszik, mentés, ahogy a piros krumplipürénél is!!! :-D Igen, én is hónyuszival, síel?s nyuszival küldök kellemes húsvétot ismer?söknek a Fcbookon.....fura :) A viccek, a végén, bocs, beleolvastam, a görög és a japán, nem semmi... az is a Face-r?l való?? :) Jöjjön már az a tavasz, nagyon várjuk, tiszta ideg és fejfájós, meg mérges, dühös emberekkel vagyunk újra körülvéve,... nem pozitív.... már sok volt a sötét, a hideg, a hó, ... , addig is : jöhet a piros és a zöld krumplipüré!!! :-D Éva-Anyóca Éva-Anyóca

Kaddu-Laḍḍu

Abszolút az a kategória, amelyet "agymen?snek" szoktam nevezni: ha eltalálod a megfelel? színt és állagot, a legkülönfélébb eredeti, s?t mókás formákban lehet tálalni. A zölddel annyi minden megjeleníthet?: ezt a zöld krumplipürét el tudom képzelni pl. gyík, krokodil, tekn?sbéka vagy dinoszaurusz alakban tálalva, vagy egy nagy halomként a tányéron picike csíp?spaprika-tulipánokkal megt?zdelve, hogy ez most egy virágos domboldal, esetleg vajkéssel még egy távol-keleti teraszos rizsföld is kialakítható egy ilyen halomból...ja, és miel?tt elfelejtem: a böjti szezonban bögrével formált Kálvária-dombként is megállná a helyét, szegf?szeggel összet?zött, zöldbab- vagy paprikakereszttel a tetején. Így még gyerekek érdekl?dését is felkeltheti; a tálalás is számít abban a kérdésben, megesznek-e valamit vagy sem. A spenótra sok lurkó fanyalog, anno én is fanyalogtam rá, de így, krumplipürével vegyítve nyilván más az íze, kevésbé keser?, habár a sok f?szer miatt nem lehet elég korán rászokni. Meg hát az eredeti tálalási mód is inspiráló. Valahogyan meg kell tanítani a kölyköket arra, hogy örömmel er?södjenek - a feln?tteket meg arra, hogy ne féljenek az újtól. Minden elismerésem a tiéd, amiért ezzel a recepttel feldobtál egy alternatívát mindkét cél megvalósítására! Alig várom már, hogy én is tavaszt varázsoljak a konyhába ezzel a különleges körettel!

Kaddu-Laḍḍu

Azóta elkészítettem: olyan az ízvilága, mint a palak paneer-nak, vagyis az indiai spenótos sajtragunak. És isteni! Épp most készülök Indiában is bemutatni (Delhiben vagyok éppen) - a fent felvázolt, eredeti formában tálalós koncepcióval...

Törölt felhasználó

Mai ebéd vasi pecsenyével a recepted alapján. Fogom még készíteni, nagyon finom!

betty8888

Szia. A chilipehely elhagyható?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek