Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplipüré zöldben

Krumplipüré zöldben
Krumplipüré zöldben
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krumplipüré sorozatom legújabb  darabja...:) Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, és áttörjük.
  2. A spenótot felforrósítjuk. (Nem főzzük!)  Ha leveles spenótot vettünk, leforrázzuk, és pürésítjük.
  3. Belekeverjük a tört krumpliba, ízesítjük sóval, borssal és az átnyomott fokhagymával.
  4. Hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint chilipelyhet, és alaposan összekeverjük.
  5. Azonnal tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 162
elküldve: 6
receptkönyvben: 267
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótkrémes krumplipüré, krumplipüré spenóttal, spenótos chilis krumplipüré

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-02-17 12:08

Mai ebéd vasi pecsenyével a recepted alapján. Fogom még készíteni, nagyon finom!

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Sun, 2015-11-15 09:04

Abszolút az a kategória, amelyet "agymenősnek" szoktam nevezni: ha eltalálod a megfelelő színt és állagot, a legkülönfélébb eredeti, sőt mókás formákban lehet tálalni. A zölddel annyi minden megjeleníthető: ezt a zöld krumplipürét el tudom képzelni pl. gyík, krokodil, teknősbéka vagy dinoszaurusz alakban tálalva, vagy egy nagy halomként a tányéron picike csípőspaprika-tulipánokkal megtűzdelve, hogy ez most egy virágos domboldal, esetleg vajkéssel még egy távol-keleti teraszos rizsföld is kialakítható egy ilyen halomból...ja, és mielőtt elfelejtem: a böjti szezonban bögrével formált Kálvária-dombként is megállná a helyét, szegfűszeggel összetűzött, zöldbab- vagy paprikakereszttel a tetején. Így még gyerekek érdeklődését is felkeltheti; a tálalás is számít abban a kérdésben, megesznek-e valamit vagy sem. A spenótra sok lurkó fanyalog, anno én is fanyalogtam rá, de így, krumplipürével vegyítve nyilván más az íze, kevésbé keserű, habár a sok fűszer miatt nem lehet elég korán rászokni. Meg hát az eredeti tálalási mód is inspiráló. Valahogyan meg kell tanítani a kölyköket arra, hogy örömmel erősödjenek - a felnőtteket meg arra, hogy ne féljenek az újtól. Minden elismerésem a tiéd, amiért ezzel a recepttel feldobtál egy alternatívát mindkét cél megvalósítására! Alig várom már, hogy én is tavaszt varázsoljak a konyhába ezzel a különleges körettel!

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Sun, 2015-11-15 09:17

Azóta elkészítettem: olyan az ízvilága, mint a palak paneer-nak, vagyis az indiai spenótos sajtragunak. És isteni! Épp most készülök Indiában is bemutatni (Delhiben vagyok éppen) - a fent felvázolt, eredeti formában tálalós koncepcióval...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-03-29 00:17

Vicikó!

Nagyon tetszik, mentés, ahogy a piros krumplipürénél is!!! :-D

Igen, én is hónyuszival, síelős nyuszival küldök kellemes húsvétot ismerősöknek a Fcbookon.....fura :)

A viccek, a végén, bocs, beleolvastam, a görög és a japán, nem semmi... az is a Face-ről való?? :)

Jöjjön már az a tavasz, nagyon várjuk, tiszta ideg és fejfájós, meg mérges, dühös emberekkel vagyunk újra körülvéve,... nem pozitív.... már sok volt a sötét, a hideg, a hó, ... , addig is : jöhet a piros és a zöld krumplipüré!!! :-D
Éva-Anyóca
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-03-27 23:47

Szia Vici! Az otlet is jo, de ahogy igy "megfagyiztad", az szuper-guszta!!! Kellemes Husvetot, udv, T:)

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-03-28 19:09

Szia Tormi!

Igen, biztos tudod, itt nálunk mindennel kell már hívogatni a tavaszt, még a recept címekkel is :-)) , mert néha azt sem tudjuk, hogy hirtelen mire is hányjuk el éppen a 10 -15 cm-es havat, a játcintokra, vagy tulipánokra??? De most már talán ide is jut egy kis tavaszka! Ma délután kicsit még a nap is kisütött!!!
Errefelé az a divat mostanság pl. a Fb-on, hogy hónyuszikkal kívánunk egymásnak húsvéti jókívánságot:-) Itt ilyet nem tudok neked küldeni, pedig szívesen tenném! Nagyon helyesek!

Apropó! Tudod, hogy hívják a lengyel kocsmárost?..... Stanislaw Mikornyitszky, :-) na, és görög pincért??? Abrosz Tisztakosz... és egy utolsó... japán titkárnő???... Icuka Magacuki

Bocs, csak a Fb-ról jutott eszembe, most olvastam őket... :-))

Vici :-)

343
burgonya 1 kg
spenót 450 g
vaj 100 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd