Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres arab krumpli

Fűszeres arab krumpli
Fűszeres arab krumpli
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újból Váncsa István: "Lakoma" című könyvéből való recept. Mindenki tetszésére készítettem, mivel ízvilága hasonlatos az indiai konyháéhoz, melynek nagy rajongói vagyunk. A szerző bőséggel méri az olívaolajat, vörös- és fokhagymát. Én ezek mennyiségét a magam ízlése szerint csökkentem. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk, szárazra töröljük.
  2. Két kanál olívaolajat felhevítünk, és rádobjuk a burgonyát és a kis kockákra aprított vöröshagymát. Addig pirítjuk, míg a krumpli színt és kérget kap. Közben fűszerezzük is, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk (amíg megpuhul, a víz is elfogy róla).
  3. Végül hozzáadjuk a vajat, és rácsavarjuk a citrom levét. Ezzel el is készült az étel.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 957
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres krumpli, citromos fűszeres krumpli, burgonya köret

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

210
burgonya 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
1 kávéskanál
rózsabors 1 kávéskanál
kurkuma 1 kávéskanál
koriandermag 1 kávéskanál
római kömény 1 kávéskanál
fekete bors 1 késhegynyi
szegfűszeg 1 késhegynyi
fahéj 1 késhegynyi
gyömbérpor 1 késhegynyi
citromlé 0.5 citromból nyert
vaj 2 ek
víz 1 dl