Nosalty Logó

Fóliában sült töltött fasírttekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Fóliában sült töltött fasírttekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fasírt

Töltelék

Összesen 491 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fasírt

Töltelék

Összesen 2946 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fasírt

Töltelék

Összesen 196 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 491 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.5 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6407.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    3502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    1224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 2946 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 196 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Fasírt

Töltelék

Elkészítés

Fasírt

  1. A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe.
  2. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk.
  3. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagyma gerezdeket és a többi hozzávalót.
  4. Alaposan összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen. A sóval vigyázzunk, mert a tarja is enyhén sós.
  5. 4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és tojásszeletelővel karikákra vágjuk.
  6. Egy kb. 60x40 cm-es alufóliát leterítünk, és ecsettel vékonyan megkenjük olajjal. Ráborítjuk a beízesített darált húst, és a tenyerünkkel kb. 2-3 cm vastagságúra, téglalap alakúra eltapicskoljuk.
  7. A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t ráterítjük a sajt felét, a füstölt tarját, a tojáskarikákat, majd befedjük a maradék sajttal.
  8. A fólia segítségével feltekerjük. A fólia közepére igazítjuk a tekercset, csinosra formáljuk. Nagyon szorosan becsomagoljuk a fóliába. Úgy csomagoljuk be, hogy aráhajtás felül legyen, a két végét megcsavarjuk (jó nagy szaloncukrot kapunk). A tepsibe úgy tegyük bele, hogy a sütési idő letelte után a fóliábólforgatás nélkül ki tudjuk bontani.
  9. Előmelegített sütőben min. 1 órát sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük, óvatosan kibontogatjuk, egy kicsit emelünk a sütési hőfokon, visszatesszük a sütőbe, és a keletkezett pecsenyelével gyakran locsolgatva pirosas-barnára sütjük.
  10. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, végül ferdén szeletelve,tetszés szerinti körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 123
  • 7 napos nézettség: 915
  • Össznézettség: 747371
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 27.

Receptkategóriák

Nagyon-nagyon kiadós, laktató étel. Többféleképpen tálalhatjuk pl: a megszokott meleg köreteken kívül friss, zöld salátával. Teljesen hidegen, vékonyan felszeletelve hidegtálak tartalmas és látványos kiegészítője. Reggelire, vacsorára, enyhén megpirított vagy friss kenyérrel. 

Hozzászólások

Alkonyat

Szia Gabi! Ez valami mesés! Hamarosan sort is kerítek rá! :-) Köszönöm. Puszi, Alkonyat

Gabys

Szió:) Köszönöm!!:)) Nagyon finom, én hidegen jobban szeretem, mert akkor a sajt megdermed és remekül lehet érezni az ízét. És azért is szeretem, mert nyugodtan csinálhatok bármi mást, ott felejthetem a süt?ben, az se baj ha 1 óra 15 percet sütöm, mert nem ég meg fóliában. A repertoárból kifelejtettem, de f?zelékekre is tökéletes. Hagymás tört krumplival pedig hmmmmmm:)) Várom a jelentésed:PPPP:) Puszim: G

Éva-Anyóca

Nagyon mutatós és finomságos, köszönöm, mentve, sok ünnep jön, már a jöv? héten is.....készülni fog. :) Szép napot és hetet kívánok! Éva-Anyóca

Gabys

Szia Anyóca:) Gondolatolvasó vagy:))) Mikor feltettem, akkor méláztam el rajta, hogy talán karácsonyra újra meg kellene sütnöm, amikor a család apraja-nagyja hazajön. 70 dkg. húsból tényleg kiadós, laktató, jól beosztható kaja lesz. Ha elkészíted, remélem Nektek is ízleni fog. Puszim, nagyon szép hetet: Gabi

Éva-Anyóca

Kedves Gabys! Fogom ünnepen is elkészíteni , tényleg finomságos és laktató, nagyon tetszik. :) Biztos, hogy ízleni fog, a kép már eleve egy / ha nem ettél,de ha igen akkor is /, egy felhívás kering?re, azaz vegyem meg, és amint lehet készüljön is el......:) Köszönöm, Neked is szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Gabys

Jó ez kering?s mondás Anyócám:) Jót mosolyogtam. Elképzelem, tele hassal milyen kecsesek lennénk. Legalábbis én. Viszont garantáltan lassu:))) De azé örülök, hogy sikerült felkérni egy táncra:)) Szép estét!:) G

witch

Hat ez nem fair, hogy tudom a sulyomat ilyen gyonyoruseg mellett tartani? A fogyozasrol mar regen lemondtam, de tenyleg ilyen fotoval ideallitani ez szemermetlenseg, hogy finom legyek, hehe. :o) udv:witch

Gabys

Iszonyú jót nevettem Neked:DDDDD Tényleg egy támadás a fogyókura ellen. De nem is divat már az anorexia és csúnyák is. Cserélj farmer méretet:) De emlékszem önámítás végett nálatok átirták a méreteket. Jól emlékszem? És mert egy teljes attakot csináltam a családom és magam ellen, nassinak (ezt is megtalálod) diós gubát is csináltam. Köszönöm, baromi vidám lettem a kommentedt?l, ha másért nem, ezért érdemes volt feltennem:) Szép hetet Neked?! Gabi

witch

De, jo, orulok, hogy egy jot nevettel! Igen-igen, az itteni mereteket a noknek kicsinyitik, a ferfiaknak meg nagyitjak. Ja, tobb mint 20 evvel ezelott es 10 kiloval konnyebben 12-es volt a nadragom. Most ugyanaz a szamozas leesik rolam, szo szerint. Szep hetet Neked is! udv:witch

Gabys

Na úgye, úgye:))) Látod, hogy híznod kell:PPPPP))) Tehát nyugodtan készítsd csak el, max. visszaszállsz 20 évet:D :P

witch

:o)

Jolimami

Kedves Gabys! Megsütöttem, nagy siker lett. A fasírtot szinte ugyanígy készítem én is, nálunk hetente biztosan van fasírt, de ez a töltelék nem jutott eszembe. Persze nem tudtuk kivárni, hgy kih?ljön, a sülés közben megolvadt és a fóliába kifolyt sajtos szaft pillanatok alatt elfogyott, de valóban csak akkor lehet ilyen szépen szeletelni, ha teljesen kih?lt. Amúgy a fogyisok ne aggódjanak: mivel nem tocsogó olajban kell sütni és ráadásul nincs zsemlemorzsába forgatva, szerintem nem tartozik a magas kalória- és szénhidráttartalmú ételek közé. Köszönet a receptért, még sokszor fogunk hálával gondolni Rád, amikor ezt esszük! Éva

Gabys

Kedves Éva! Nagyon szépen köszönöm a véleményedet, megmelengette a lelkemet, nagyon jól esett:) Nagyon örülök, hogy ízlett a fasírt. Kedves egészségetekre:) Én általában kézmelegre hagyom kihülni és aztán szeletelem. "Jéghidegen" pedig nagyon vékonyra lehet szeletelni, ezért ajánlottam hidegtálak kiegészít?jeként is. Nagyon szépen köszönöm a fogyisoknak szóló biztatásodat is! Kellemes hétvégét kívánok: Gabi

Alkonyat

Szia Gabi! Ezt is elkészítettem! :-) Mennyei!Karácsonyra is megcsinálom és learatom a babérokat! :-D Konkrétan ma mindent t?led ettünk :-) Ugyebár a sütit is. Köszönöm a receptet. Puszillak.

Gabys

Szió:) huhh csupa-csupa jó hír:) Nagyon örülök, hogy ma én voltam az "étlapon":D Arasd le csak a babérokat, megérdemled, kevés csak a recept, a sikerhez kell 1 jó és ügyes konyhatündér is:) Puszim

Évi baba

Kedves Gabi! Most vasárnap keresztel? lesz, én leszek a keresztanya, és a kukta is! Nagyon tetszik a recepted, egyik fogás biztos ez lesz,,,köszönöm! Hogy ez nekem nem jutott eszembe :) Üdv Évi

Gabys

Kedves Évi! Nagyon örülök és egyben hidd el, nagyon izgulok, hogy minden jól sikerüljön! :) Erre a nagyon szép ünnepre köszönöm szépen, hogy "engem" illetve a receptemet választottad. Gratulálok a keresztanyasághoz is, én úgy gondolom ez egy nagyon szép és megtisztel? státusz a családban:) Remélem megírod, hogy sikerült minden:) Jó sütést-f?zést és boldogságos hétvégét kívánok Neked:) Gabi

Évi baba

Kedves Gabi! Most meghatottam, nagyon köszönöm a jó kívánságodat! Feltétlenül írok, hogy sikerült a finomságos recepted Évi

Gabys

Kíváncsisággal f?szerezett izgalommal várom a beszámolódat:))) Gabi

Évi baba

Kedves Gabi! Nagy siker! köszönöm a receptet! Egy kicsit módosítottam a recepten, nagyon guszta és finom lett a töltött fasírt. szép napot! Évi b

Gabys

Kedves Évi! Nagyon örülök, hogy jól sikerült. Az sose baj, ha ízlésed szerint variálod:) Nagyon szépen köszönöm, hogy megirtad, egészségetekre! Szép estét:) Gabi

Csiki Piroska

Szia Gabi! A tegnap elkészítettem, nemcsak finom, hanem jól is mutat a tányéron. Köszi a receptet. Puszi: Piroska

Gabys

Köszönöm szépen Piroskám!:) Karácsonyra már beterveztem egyik menüfogásként kiadóssága miatt, miután apraja-nagyja itthon lesz:) Puszim:) Gabi

witch

Kedves Gabi! Ez tenyleg nagyon finom! Sajnos a mustart kifelejtettem, pedig biztos jo kis pikans izu lett volna tole. :o( De nalunk mar az is nagy szam, hogy "igazi" fustolt hust kaptam, igy az volt a fo izesito. Amikor a foliat kibontottam, piritani sem kellett nagyon, mert a folian belul is pirult mar, ilyet? Ez magatol tudja, mi a dolga! Ja, es 70 dkg-bol is olyan kiados adag van, hogy nem is banom, hogy leesett a meteres ho, mert ez kitart amig az elolvad. Koszi a receptet! udv:witch

Gabys

Kedves witch! Bocsánat, de ritkán ugrom már be:( Nagyon örülök, hogy ízlett, remélem azóta kibújtatok a hó alól és a fasírttal együtt már híre hamva sincs:) Még egyszer köszönöm a jókívánságaidat, nagyon jó sütés f?zést (is) kívánok Neked az ünnepekre! Üdv:): Gabi

twixy

Plusz kiló ide-plusz kiló oda isteni recept. Így karácsonykor mit számít már az a pár deka még!!!! Karácsonyi menümben szerepel, remélem a családom is megszereti.Köszönöm, hogy megosztottad a receptedet!!!

Gabys

Kedves twixy! Nagyon örülök, hogy az ünnepi menü egyik fogása Nálatok is ez a fasírt lesz. Bízom benne, hogy sikert fogsz aratni vele. Remélem majd megtudom:))) A karácsonykor felszedett pár deka ne adj'Isten 1-2 kg. pedig különösen el?nyös szerintem, azt jelzi jót ettünk és a boldogságtól is ugyebár hízik az emberlánya + az ember is:)))) Így van ez jól, a hétköznapok rohanásában úgy is elkopik majd:) Kívánok Neked nagyon békés, szeretettel teli karácsonyi ünnepeket és sok jó falattal teli boldog új esztend?t !:) Gabi

Vivike

Szia Gabys! Én már rég óta készítek töltött fasírtot, de leginkább sajttal és gombával szoktam tölteni, van, amikor finom házikolbásszal. A gombás-sajtoshoz a gombát apróra vágom, és el?re dinsztelem, hogy ne legyen túl sok leve, ezt terítem szét a sajton. Így is nagyon finom. A f?tt tojásért nem rajongok - azért is töltöttem inkább mással - de így, a tojás felszeletelve, nem lehet rossz, mert kevesebb jut egy-egy falatba. Így is ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet. Boldog új évet kívánok, az új esztend?ben is sok finom recepttel. Üdvözlettel: Vivike

Gabys

Szió:) Köszönöm a gombás ötletet, ki fogom próbálni. Gombával húst szoktam tölteni, de biztos jó amit ajánlottál:) A kemény tojással én is hadilábon állok, mert nekem"fojtós", de így a sajttal és a sonkával már tökéletes harmóniában van. Nyugodtan próbáld ki:) Nagyon boldog új esztend?t kívánok Neked és sok sikert a konyhában (is) ! :) Gabi

Lévay Ildikó

Köszönöm ezt a szuper receptet :) Szilveszterre megcsináltuk és nagyon jól sikerült. Felvettük a családi recepttárba.

twixy

Kedves Gabys ! Elkészítettem, háát nagyooon, nagyoon fincsi lett! Mindenkinek ízlett.Köszönöm újra és újra a receptet! Bizony az ünnepek alatt az a 2 kiló fel is szaladt, de ki tud ellenállni a sok-sok finomság láttán! Igen, igazad van mert bizony a hétköznapi lótás-futás után bizony hamar lekopik az a kis plusz amit felszedünk. Kissé megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok neked és családodnak egészségben, gazdaságban, békességben, szeretetben BOLDOG ÚJ ÉVET! Kívánom, hogy hozzál még nekünk sok,sok ilyen finom receptet! :)

Törölt felhasználó

Egy kiló húsból egyszer? sajttal készítettem el a tekercset.A húst vékonyabbra tapiskoltam az ajánlottnál,nekem valahogy így volt szimpatikus.Gyönyör?en mutatott a tálon amin egy tüzdelt pulykacomb társaságában tálaltam.Szemnek,orrnak,gyomornak nagyon ízlett.Köszönöm a kiváló receptet!

Gabys

Kedves Mónika Nagyon szívesen a receptet, öröm volt olvasni a véleményedet. Így ebéd el?tt a t?zdelt pulykacombod ingerl?en hat az én gyomromra is. Jó ötletet adtál a hétvégére, de jó hogy írtad:) Köszönöm !!! Szép hetet kívánok:) Gabi

Törölt felhasználó

Nagyon nagyon finom volt! Koszi a receptet!

Gabys

Szívesen! Örülök, hogy ízlett, egészségetekre:)

Hozzávalók

Fasírt

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek