r
Nosalty Logó

Fóliában sült töltött fasírttekercs

Gabys
Fóliában sült töltött fasírttekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fasírt

Töltelék

491
Kalória
41.1g
Fehérje
6.4g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
128.2g
Víz
225.9g
Koleszterin
659.6mg
Élelmi rost
899mg
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fasírt

Töltelék

Összesen 491 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fasírt

Töltelék

Összesen 2946 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fasírt

Töltelék

Összesen 196 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 491 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.5 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6407.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    3502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    769.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    1224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 2946 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

Fasírt

  1. A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe.
  2. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk.
  3. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagyma gerezdeket és a többi hozzávalót.
  4. Alaposan összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen. A sóval vigyázzunk, mert a tarja is enyhén sós.
  5. 4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és tojásszeletelővel karikákra vágjuk.
  6. Egy kb. 60x40 cm-es alufóliát leterítünk, és ecsettel vékonyan megkenjük olajjal. Ráborítjuk a beízesített darált húst, és a tenyerünkkel kb. 2-3 cm vastagságúra, téglalap alakúra eltapicskoljuk.
  7. A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t ráterítjük a sajt felét, a füstölt tarját, a tojáskarikákat, majd befedjük a maradék sajttal.
  8. A fólia segítségével feltekerjük. A fólia közepére igazítjuk a tekercset, csinosra formáljuk. Nagyon szorosan becsomagoljuk a fóliába. Úgy csomagoljuk be, hogy aráhajtás felül legyen, a két végét megcsavarjuk (jó nagy szaloncukrot kapunk). A tepsibe úgy tegyük bele, hogy a sütési idő letelte után a fóliábólforgatás nélkül ki tudjuk bontani.
  9. Előmelegített sütőben min. 1 órát sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük, óvatosan kibontogatjuk, egy kicsit emelünk a sütési hőfokon, visszatesszük a sütőbe, és a keletkezett pecsenyelével gyakran locsolgatva pirosas-barnára sütjük.
  10. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, végül ferdén szeletelve,tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon-nagyon kiadós, laktató étel. Többféleképpen tálalhatjuk pl: a megszokott meleg köreteken kívül friss, zöld salátával. Teljesen hidegen, vékonyan felszeletelve hidegtálak tartalmas és látványos kiegészítője. Reggelire, vacsorára, enyhén megpirított vagy friss kenyérrel. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek