Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fóliában sült töltött fasírttekercs

Fóliában sült töltött fasírttekercs
Fóliában sült töltött fasírttekercs
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (164)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon-nagyon kiadós, laktató étel.

Többféleképpen tálalhatjuk pl: a megszokott meleg köreteken kívül friss, zöld salátával. Teljesen hidegen, vékonyan felszeletelve hidegtálak tartalmas és látványos kiegészítője. Reggelire, vacsorára, enyhén megpirított vagy friss kenyérrel. 

hozzávalók / 6 adag

Fasírt

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe.
  2. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk.
  3. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagyma gerezdeket és a többi hozzávalót.
  4. Alaposan összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen. A sóval vigyázzunk, mert a tarja is enyhén sós. 
  5. 4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és tojásszeletelővel karikákra vágjuk.
  6. Egy kb. 60x40 cm-es alufóliát leterítünk, és ecsettel vékonyan megkenjük olajjal. Ráborítjuk a beízesített darált húst, és a tenyerünkkel kb. 2-3 cm vastagságúra, téglalap alakúra eltapicskoljuk.
  7. A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t ráterítjük a sajt felét, a füstölt tarját, a tojáskarikákat, majd befedjük a maradék sajttal.
  8. A fólia segítségével feltekerjük. A fólia közepére igazítjuk a tekercset, csinosra formáljuk. Nagyon szorosan becsomagoljuk a fóliába. Úgy csomagoljuk be, hogy a ráhajtás felül legyen, a két végét megcsavarjuk (jó nagy szaloncukrot kapunk). A tepsibe úgy tegyük bele, hogy a sütési idő letelte után a fóliából forgatás nélkül ki tudjuk bontani. 
  9. Előmelegített sütőben min. 1 órát sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük, óvatosan kibontogatjuk, egy kicsit emelünk a sütési hőfokon, visszatesszük a sütőbe, és a keletkezett pecsenyelével gyakran locsolgatva pirosas-barnára sütjük.
  10. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, végül ferdén szeletelve, tetszés szerinti körettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 50
össznézettség: 532 226
elküldve: 356
receptkönyvben: 5 703
elkészítve: 691/699
Facebookon megjelent: 5

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött fasírt, fasírttekercs, tojásos fasírttekercs

Hozzászólások (164)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-12-27 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.12.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

nkrisztee
nkrisztee Sun, 2017-12-24 17:05

Ezer köszönet és hála a receptért! Már másodjára készítem el, most a karácsonyi menü része lesz! :) Nagyon finom és könnyű elkészíteni!

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2017-12-24 17:15

Én köszönöm szépen és én vagyok nagyon hálás Neked azért, hogy karácsony este megírtad nekem ezt a pár sort. A fa alá tettem ajándékként:)) Nagyon szép, örömteli karácsonyi ünnepeket kívánok és ha nem találkoznánk, nagyon boldog új évet!:) Gabi

kOho
kOho Thu, 2017-10-12 19:18

ez a legjobb fasírt, amit valaha csináltam.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2017-10-06 20:04

Szuper! Csak az a baj, hogy a cikk sehol sem található, mert 'Ajjjaj ez az oldal oda lett" üzenet jön. Bár tegnap is titkos volt. Kíváncsi lettem volna a többiekre is:) Tervezitek, hogy nyilvános lesz?:) Üdv: Gabi
Ui: és jéééé, nálam törölt felhasználóként jelelenek meg. Tényleg?

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2017-10-09 15:58

Szia, nem, és az oldalon azóta sem látható. A szakácsokon kivül szerintem senki nem találja, max a fécen. Egyébként ma 3x próbáltam belépni:, nem lehet használni az oldalt, üzenet: weboldal nem található, vagy pörög, nem történik semmi, vagy ismét ledob, ilyen oldal nincs:) jó tudom nem vicces, de ez van.. aztán: a saját receptemet nem tudom megnyitni, (bakonyis csirke) kíváncsiságból megnéztem: szakácsoldalam se üzemel, ledob.
Hát mára ennyi:) Hajrá! jó munkát!

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2017-10-07 14:30

Kedves Anna!
Köszönöm a linket, de a cikk sehol nem található az oldalon, pl. legtöbbet olvasott vagy legújabb cikkek. Türelmes vagyok, köszönöm a segítséget:) Nagyon szép hétvégét kívánok én is:)

Szityike
Szityike / Szityike Sun, 2017-04-02 19:12

Szia!
Én most készítem, már a sütési idő is letelt és nagyon kíváncsi leszek a végeredményre! :)
Megírom majd hogy sikerült.
Köszi a receptet!

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2017-04-02 22:21

Szia!

Remélem elégedett voltál a végeredménnyel. Várom a beszámolódat:) Szép hetet:)
Gabi

Encilla
Encilla Sun, 2017-03-26 11:30

A recept nagyon tetszik, de nekem sehogy sem sikerült feltekerni... :( Látom és vagyok itt az egyetlen béna. Van valami tipp, hogy mit ronthattam el? Ahogy elkezdtem tekerni csúszott a hús az olajos fólián, és róla a töltelék elindult lefelé, amikor korrigálni próbáltam, akkor pedig szakadt a fólia. Azt is próbáltam toldani, mert kicsinek bizonyult, a tekeréskor a hús lelógott a róla. Úgyhogy nagyjából középre igazítottam az egész masszát, és úgy ahogy bebugyoláltam. Most sül, de gyanítom egy jó ízű fasírt lepényt kapok majd eredményül. :) Nem kritika, csak tényleg nem értem miért nem sikerült.

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2017-03-26 18:28

Szia,

Nem, nem vagy béna, dehogy:) Amikor elejét tekered, a fóliával együtt kell hirtelen ráborítani az első csavarintást, részt. Akkor szoktam megigazítani, hogy minden a helyére kerüljön különösen a sajt, mert az képes "vándorolni" Utána már megy a dolog (szerintem). Nagyon bízom benne, hogy sikerül a fasírt, ezért ha legközelebb is megcsinálnád, hidd el nekem, már rutinosabb leszel. Kellemes napot kívánok! Gabi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-03-23 03:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.03.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2017-02-04 16:33

Nagyon örülök, hogy jól sikerült:) Szívesen:) Köszi a visszajelzést! Kellemes hétvégét!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-11-08 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.11.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

DEMAGDI
DEMAGDI Sat, 2015-10-31 15:31

Én csak sajttal töltöttem, de nagyon finom. Sőt, a hús egy részéből megtöltöttem a szilikon muffin formákat, a tetejére reszelt sajtot szórtam, és megsütöttem. Ezt ugyanúgy imádták. :)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2015-11-10 16:54

Bocsánat a megkésett válaszért, és nagyon örülök, hogy ízlett:) A muffinos ötleted nekem tetszik, gondolom másnak is fog. Köszi, hogy megírtad a sikert! Üdv: Gabi

Husijjja
Husijjja Sat, 2015-10-03 09:23

Szia!
Most fogom elkészíteni a receptet,mert nagyon guszta!! :) Annyi kérdésem lenne,hogy zsemlemorzsa nem hiányzik a külsejéről?Igazából én úgy szeretem ha jó ropogósra sül a morzsától.

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2015-10-03 10:09

Szia,
nekünk nem hiányzott a tetejéről. A kisült finom lével gyakran meglocsolva is olyan lesz, mintha zsemlemorzsa lenne a tetején. Kicsit ropogós. Szerintem:) Remélem beválik majd! Sok sikert. Gabi

Annus
Annus Wed, 2015-06-24 08:44

Elkészítettem, és nagyon finom lett. Köszönöm az ötletet én is!

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2015-06-24 10:11

Kedves Annus!

Nagyon örülök, hogy ízlett, jó volt olvasni! Köszönöm:) Kellemes napot! Üdv: Gabi

modit
modit Tue, 2015-06-02 09:31

Szenzációs ez a recept, többször elkészítettem már és mindig nagy sikere volt! Ezer köszönet érte!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2015-06-02 09:56

Szia,
kora délelőtt de jó volt olvasni a soraidat:) Nagyon örülök, hogy ízlett, annak meg pláne, hogy megírtad nekem! Ezer köszönet érte:DD Szép hetet kívánok Neked! Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2015-04-07 14:00

Örülök, hogy egyezik a véleményünk és az ízlésünk:) Nagyon szívesen! Szép hetet kívánok! Gabi

HellCat
HellCat Sun, 2015-03-29 21:20

édes istenem, de jó, hogy véletlenül ráakadtam erre a receptre; egész biztos elkészítem a közeljövőben, nem is egyszer :) talán még baconbe is betekerem a húsimádók kedvéért. Az a jó benne, hogy ezerféleképpen variálható.
Köszönöm! :)

491
darált sertéshús 70 dkg
zsemle 1 db
mangalica zsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
tojás 1 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
kakukkfű 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
mustár 1 ek
füstölt sajt 20 dkg
tojás 4 db
füstölt-főtt tarja 15 dkg
napraforgó olaj 2 teáskanál