Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol madár darált húsból

Spanyol madár darált húsból
Spanyol madár darált húsból
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én keményítővel sűrítettem, mert nem nagyon kedvelem a liszttel készült ételeket (főzelék, mártás, szószok, stb...)
Úgyhogy amit lehet, pótolok a keményítővel. Gondolom, az így sűrített ételeket lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A töltelékhez

A szafthoz

ajánlat

Amikor nem tudjuk, mit is készítsünk a darált húsból, akkor ezt el lehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst sózzuk, borsozzuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy összeálljon.
  2. 4 db húspogácsát formázunk belőle, és tovább már úgy dolgozunk vele, mint a hagyományos spanyol madárral.
  3. Megkenjük mustárral, ráhelyezzük a szalonnadarabot, virslit,  tojást, hagymát és az uborkát.
  4. Föltekerjük, és nedves kézzel egy picit összenyomkodjuk, hogy összeálljon.
  5. A felaprított hagymát üvegesre pároljuk az olajon, belerakjuk a húsokat és megfuttatjuk a hagymás olajon (barnuljon meg, és húzódjon össze).
  6. Felöntjük vízzel, és megpároljuk. Amikor már megfőtt a hús, kiszedjük, és szűrőn átszűrjük a levet. Újra felforraljuk, és liszttel (lehet rizsliszt, szójaliszt is) besűrítjük.
  7. Visszarakjuk a húsokat, és átforraljuk. Köretnek rizst vagy knédlit kínálunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 163
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rodrigo, töltött fasírt, darált hús uborkával töltve, szalonnával töltött fasírt, töltött fasírozott szószban, virslis töltött fasírt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ejiku
Maria. / ejiku Sat, 2012-02-18 15:11

Szia helena26!
Örülök hogy tetszik arecept,reméllem ízleni fog.Maria

catalinca
catalinca Thu, 2011-08-18 13:59

Kedves Maria! Köszönöm a gyors választ. A recept ezek szerint felvidéki. Érdekesnek tűnik, ki fogom próbálni!
Üdvözlettel: Catalinca

catalinca
catalinca Thu, 2011-08-18 11:55

Elég sok spanyol ételt kóstoltam a helyszínen, de erről még nem hallottam. Mi az eredeti neve és melyik tájegységen fordul elő?

ejiku
Maria. / ejiku Thu, 2011-08-18 13:01

Szia catalinka!
Ezt az ételt nem azért hívják spanyol madárnak mert Spanyol országból származna.Az eredeti neve "Španielské vtáčiky".Magyar szakácskonyvekben is megtalálható.Itt nálunk Szlovákiában gyakran elkészítjuk.Eredetileg ezt az ételt disznó vagy marhahús szeletekbol készítik (comb vagy hasonló húsból).Maria

481
darált sertéshús 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 evőkanál
főtt tojás 2 db
bacon 4 szelet
kovászos uborka 2 db
virsli 10 dkg
vöröshagyma 1 db
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizsliszt 1 evőkanál