r
Nosalty Logó

Mini gombás fasírtok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Mini gombás fasírtok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1727 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5612.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    3400 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 1727 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd szűrőkanállal szedjük ki egy tányérba, tegyük félre.
  2. Ha túl sok zsír sült ki, akkor abból is kanalazzunk ki annyit, hogy egy evőkanálnyi maradjon. Fonnyasszuk meg a vöröshagymát rajta, majd a gombát, végül a fokhagymát adjuk hozzá, hagyjuk pár másodpercig illatozni. Vegyük le a tűzről, rakjuk félre hűlni.
  3. A kolbásznak húzzuk le a bőrét, rakjuk egy tálba a zabpehellyel, zellerrel, tejjel, paprikával, tojással, és daráljunk rá borsot. Öntsük hozzá a kihűlt gombás keveréket meg a szalonnát, gyúrjuk jól össze. A fetát (kockára vágva) csak óvatosan forgassuk bele.
  4. Egy 24-es mini muffin tepsi mélyedéseit kenjük ki a maradék szalonnazsírral, osszuk el a fasírthúst benne.
  5. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2357
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég sütöttem egy finom gombás fasírtot, ami Katharosz receptje. Eddig sose készítettem, mert a lánykám nem kedveli a gombát csak krémlevesben, mert ott "láthatatlan". Ebben a formában viszont nem bánta, így én is bátorkodtam egyet kitálalni. Amerikában november utolsó csütörtöke a Hálaadás ünnepe, és a nagy sütés-főzésből megmaradt friss alapanyagokat ebben a fasírtban el tudtam tüntetni. Természetesen sütőben sütve és a nálam nélkülözhetetlen zabpehellyel. Persze, amit nyertem a réven, elvesztettem a vámon, mert hiába sütöm a sütőben, hiába van benne zabpehely, ha ott van mellette a szalonna meg a kolbász. :o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...