r
Nosalty Logó

Rakott skót tojás

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Rakott skót tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 834 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3336 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 834 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.2 g

Zsír

  • Összesen
    187.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7210.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    3210 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1458.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    547 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2423 micro
Összesen 3336 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, hússal, nyers tojással, sóval, borssal, őrölt paprikával, zsemlemorzsával összedolgozzuk.
  2. 1 db vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk kevés olajon megdinszteljük, és a fasírtmasszához adjuk.
  3. Szalonnát kis kockára vágjuk, és kisütjük.
  4. Zsír felét tepsi aljába öntjük, és a meghámozott, karikára szeletelt burgonyát ráterítjük.
  5. 1 fej hagymát felszeleteljük, és a burgonya közé keverjük, sózzuk, és a zsír másik felével meglocsoljuk.
  6. 3 dl vizet a húsleveskockával addig forraljuk, amíg az fel nem oldódik, és a burgonyára öntjük, majd sütőbe tesszük.
  7. Addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul és a nedvességet teljesen magába nem szívja.
  8. Közben a főtt tojásokat megpucoljuk, és a fasírtmasszába csomagoljuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
  9. Félbevágjuk, és a megsült burgonya tetejére fektetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7474
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott skót tojás
Salamon Csilla 1193 recept

Laktató, tartalmas egytálétel.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek