r
Nosalty Logó

Rakott skót tojás

Salamon Csilla
Rakott skót tojás
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

834
Kalória
50.3g
Fehérje
50.7g
Szénhidrát
46.8g
Zsír
364.7g
Víz
593.9g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.2 g

Zsír

  • Összesen
    187.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7210.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    3210 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    202.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1458.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    547 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2423 micro
Összesen 3336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

  1. Zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, hússal, nyers tojással, sóval, borssal, őrölt paprikával, zsemlemorzsával összedolgozzuk.
  2. 1 db vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk kevés olajon megdinszteljük, és a fasírtmasszához adjuk.
  3. Szalonnát kis kockára vágjuk, és kisütjük.
  4. Zsír felét tepsi aljába öntjük, és a meghámozott, karikára szeletelt burgonyát ráterítjük.
  5. 1 fej hagymát felszeleteljük, és a burgonya közé keverjük, sózzuk, és a zsír másik felével meglocsoljuk.
  6. 3 dl vizet a húsleveskockával addig forraljuk, amíg az fel nem oldódik, és a burgonyára öntjük, majd sütőbe tesszük.
  7. Addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul és a nedvességet teljesen magába nem szívja.
  8. Közben a főtt tojásokat megpucoljuk, és a fasírtmasszába csomagoljuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
  9. Félbevágjuk, és a megsült burgonya tetejére fektetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Laktató, tartalmas egytálétel.:)

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...