r
Nosalty Logó

Meatloaf, az amerikai egyben sült fasírt

Rosanics Petra
Egyben sült fasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

fasírt

"máz"

267
Kalória
24.5g
Fehérje
16.9g
Szénhidrát
10.9g
Zsír
107.4g
Víz
107g
Koleszterin
830.3mg
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

fasírt

"máz"

Összesen 267 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

fasírt

"máz"

Összesen 2137 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

fasírt

"máz"

Összesen 162 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3016 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 267 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6311.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    3227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    859 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 2137 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1836 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

fasírt

  1. Egy nagy tálba ütjük a tojásokat, és fel is verjük őket. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a ketchupot, az előzetesen megpárolt reszelt hagymát, a paprikát, a snidlinget és az olívaolajat.
  2. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Érdemes 5-10 percet állni is hagyni, hogy a zsemlemorzsa megszívja magát.
  3. Ekkor jöhet bele a darált hús, amivel alaposan - de nem túlkeverve - összedolgozzuk. Akkor jó az állaga, amikor olyan, mintha fasírtgolyót készítenénk, vagyis nem ragad nagyon a kezünkhöz.
  4. Egy kenyérformát alaposan kikenünk vajjal, majd belepakoljuk a darált húsos mixünket. Alaposan nyomogassuk bele a masszát, igyekezzünk a lehető legkevesebb levegőt hagyni benne, sütéskor ugyanis ez szétfeszíti a fasírtot. Formázzuk úgy, hogy a tetején középen kicsit magasabb legyen, mintha egy domb húzódna végig a gerincén.
  5. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol süssük 30-35 percig. Akkor sült át jól, amikor ha beleszúrunk valamit, tisztán jön ki.

"máz"

  1. Vegyük ki a sütőből a fasírtunkat, és kenjük meg a tetejét egyenletesen ketchuppal.
  2. Tegyük vissza, és valamivel alacsonyabb hőfokon 10-15 perc alatt süssük rá a ketchupot.
  3. Amikor elkészült, egy spatulával vagy késsel válasszuk el az edény oldalától, majd hagyjuk abban hűlni legalább fél órát. Amikor ez letelt, ügyesen szedjük ki a fasírtot egy tányérra, és szeleteljük

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ami nekünk a fasírt, az az amerikaiaknak a meatloaf, amit vagdaltnak vagy húskenyérnek szoktak fordítani. Az egyben sült fasírt ugyanakkor sokkal találóbb és gusztusosabb kifejezés, és ha kipróbáljátok ezt a receptet, már azt is érteni fogjátok, miért imádják annyira az USA-ban. Ráadásul egyáltalán nem nehéz elkészíteni sem, csak az arányokra kell nagyon figyelni, hogy szeletelhető legyen a végeredmény.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...