r
Nosalty Logó

Grissini

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petra
Grissini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 343 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2062 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 236 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 343 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7443.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    6425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 2062 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A munkafelületre öntve, a lisztben elkeverjük a sót, majd a közepén kezünkkel egy kis mélyedést készítünk.
  2. A langyos vízbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, megkeverjük és pár percre félretesszük.
  3. Az élesztős vizet beleöntjük a fészekbe és villával körkörös mozdulatokkal a széléről óvatosan elkezdjük a vízhez keverni a lisztet, ügyelve, hogy a víz ki ne folyjon. Hozzáadjuk az olívaolajat is. Amikor már a liszt nagyjából felvette a folyadékokat és nehézkes a villával keverés, kezünkre váltunk, bucit formálunk belőle és gyúrni kezdjük a tésztát.
  4. Addig gyúrjuk, míg egyenletesen sima, puha tésztát nem kapunk. Tetejét belisztezzük, letakarjuk, és legalább 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük a lehető legmagasabb hőmérsékletre.
  5. A duplájára kelt tésztát lisztezett munkafelületen lazán átgyúrjuk, majd következik a gyurmázás: a tésztából kb. 20-25 cm hosszú kígyókat sodrunk. Fél centis vastagság az ideális, mert a sütés közben még duplájára dagadnak. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a grissiniket és a forró sütőbe téve 10-15 perc alatt elkészülnek. (Ne süssük túl, akkor az igazi, ha kívülről ropogós, de belülről finom puha.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 96601
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 23.

Receptkategóriák

Piemontból származik ez a népszerű olasz kenyér rudacska. Főként előételekhez, sonkához, sajtokhoz, salátákhoz szokás fogyasztani és persze kitűnő borkorcsolya.

Hozzászólások

Dacota

Kedves Petra! Van egy grissini és tökmagrajongó nagypapim, és gondoltam, hogy karácsonyra házi grissinivel lepem meg. Szerinted, ha ebbe a tésztába apróra vágott tökmagot is keverek, vagy sütés el?tt hempergetem bele, akkor történhet bármilyen katasztrófa a süt?mben?

Dacota

Közben kipróbáltam, tojásfehérjébe mártva és aprított tökmagba forgatva is nagyon finom, semmi gond nem történt vele. Gondoltam, hátha valakit érdekel a jöv?ben...:)

Petra

h?, ne haragudj, Dacota! és zöldf?szerekkel a tésztájában is nagyon finom még!

Törölt felhasználó

Ezt a másfél éves fiam és a terhes n?vérem is nagyon értékelte, hát még én, f?leg, hogy a férjem sütötte meg nekünk :)))

gaborkb

Az elkészítése tényleg pofonegyszer?. aki csak kóstolta nálam az mind rajongója lett,és maár otthon is csinálja. Igaz,hogy egy kis gyakorlás kell a tökéletes rudakhoz,de a hullámos-újlenyomatos teszi egyedülállóvá. Köszi

Törölt felhasználó

Milyen meleg legyen a süt??? Légkeverés vagy sima alsó fels? sütés a jobb??? El?re is köszi a választ!

Szeva

Tálalás el?tti napon is el lehet készíteni? Úgy tároljam, mint a kenyeret?

Petra

Szeva, tárolásig még sosem jutottunk el... szerintem legjobb frissen kínálni, de minden bizonnyal finom lesz másnap is én konyharuhába bugyolálva tenném el

Törölt felhasználó

Kedves Petra!Megsütöttem tegnap a grissinidet,nagyon fincsi lett.Azt hiszem ezek után a bolti rágcsálni valók már nem kellenek senkinek.Köszönöm ezt a jó kis receptet.Üdv:Bogi

zamir

Köszönöm, ezt a fincsi receptet!

Törölt felhasználó

Mivel Efe fiam kitalálta, hogy több hónap sztrájk után mégiscsak hajlandó megenni egy-két fajta f?zeléket, de kizárólag kanálmentesen, valami játékdarabbal kavargálva és arról lenyalogatva ma egyértelm?en grissinisütés vár rám, hátha ideig óráig legalább megoldja a problémánkat. :)

Törölt felhasználó

Kedves Petra!nagyon szépen köszönöm a receptet ,én kint élek Olaszországban és elárulhatom,hogy az olasz családomnak is nagyon izlett!!!!

Vadmalac

Kedves Petra! ... szerinted szabad t?z felett (vagy inkább parázs felett) sütve mire figyeljünk? Ovisainknak kalóztábort szervezünk, a záróbulin sütnénk meg tábort?znél. Minden kisgyerek saját maga ízesítené és sütné.... Kürt?skalács-sütésben már profik! :o) Köszi a gyors választ! Andrea

Petra

Kedves Andrea, Semmi egyéb teend?tök nincsen, mint egy tepsire/ süt?lemezre rendezgeti a gyerk?cök rudacskáit, és figyelni, hogy elkészüljön, s mivel csak alulról éri majd h?, fordítsátok meg ?ket sütés közben, mikor alul szép színt kaptak. Remélem jól sikerül a tábor és a grissini is! Kíváncsian várom a beszámolót! Üdv Petra

Törölt felhasználó

Nagyjából egy hónapja találtam meg a receptet, szezám maggal és lenmaggal szórtam meg, bomba siker, kih?lni sem nagyon volt ideje. :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?