Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grissini

Grissini
Grissini
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Piemontból származik ez a népszerű olasz kenyér rudacska. Főként előételekhez, sonkához, sajtokhoz, salátákhoz szokás fogyasztani és persze kitűnő borkorcsolya.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A munkafelületre öntve, a lisztben elkeverjük a sót, majd a közepén kezünkkel egy kis mélyedést készítünk.
  2. A langyos vízbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, megkeverjük és pár percre félretesszük.
  3. Az élesztős vizet beleöntjük a fészekbe és villával körkörös mozdulatokkal a széléről óvatosan elkezdjük a vízhez keverni a lisztet, ügyelve, hogy a víz ki ne folyjon. Hozzáadjuk az olívaolajat is.  Amikor már a liszt nagyjából felvette a folyadékokat és nehézkes a villával keverés, kezünkre váltunk, bucit formálunk belőle és gyúrni kezdjük a tésztát.
  4. Addig gyúrjuk, míg egyenletesen sima, puha tésztát nem kapunk. Tetejét belisztezzük, letakarjuk, és legalább 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük a lehető legmagasabb hőmérsékletre.
  5. A duplájára kelt tésztát lisztezett munkafelületen lazán átgyúrjuk, majd következik a gyurmázás: a tésztából kb. 20-25  cm hosszú kígyókat sodrunk. Fél centis vastagság az ideális, mert a sütés közben még duplájára dagadnak. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a grissiniket és a forró sütőbe téve 10-15 perc alatt elkészülnek. (Ne süssük túl, akkor az igazi, ha kívülről ropogós, de belülről finom puha.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 84 435
elküldve: 24
receptkönyvben: 1 502
elkészítve: 75/93
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz kenyér rudacska

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

horvath.nemet
horvath.nemet Thu, 2015-05-28 15:28

Kedves Petra!
Már jó ideje kipróbáltam gluténmentes formában, csak nem regisztrált felhasználóként nem tudtam hozzászólni. Általában ilyen jellegű tésztákhoz Dr. Schar Mix B-t használok, követve a normál receptet, annyi módosítással, hogy lágyabb tésztát gyúrok, mivel tapasztalat alapján az állás alatt bekeményedik a tészta. Ma is tökéletesen sikerült! A kisodort grissiniket (2,5 éves kislányunk grinyinek hívja és imádja egyébként) az asztallapra kiszórt szezámmagban megsodortam és isteni így is. Még egyszer köszönet a receptért! Szép napot! Móni

lizamom
lizamom Sat, 2013-12-28 18:42

Kedves Petra! Tegnap kipróbáltam pizzatésztaként a fenti receptet, és tökéletes! Két nagy pizzára elég a mennyiség. Grissiniként, vagyis ahogy a lányom mondja, dagiropiként ezer éve ezt sütjük. Köszönet érte!

KIRÁLY iSTVÁN
KIRÁLY iSTVÁN Tue, 2013-11-26 19:51

Ma este meg sütöttem. Köménymagot , szezámmagot, sót összekevertem, és le kentem vízzel a rudakat, és beleforgattam a keverékbe. Kelesztés után meg sütöttem.
A feleségemnek is ízlik. Holnap viszek a barátaimnak is. Nagyszerű, és nem bonyolult az elkészítése. Férfiak, bátran süssetek! Menni fog. Üdv: István

Edit3
Edit3 Sun, 2013-11-24 18:01

Kedves Petra!
Látom, évek óta készítik az ügyes kezűek a finom grissinit!
Én csak most találtam rá a receptre, nagyon tetszik, ki is fogom próbálni.
Egyértelmű, hogy elírás a friss élesztő mennyisége, de talán mégis javítani kellene. :-) Igaz, talán nem árt, ha felriad az, aki csak olvas fáradtan és bambán, mint én az előbb. :-)
Köszi a receptet, további jó sütögetést!
Üdv.
Edit3

jerika69
jerika69 Sat, 2013-09-21 16:27

Nagyon finom !!
Én többféleképpen is elkészítettem ,tojással megkentem ,megszórtam szezámmaggal ,aztán köménymaggal ,és még csináltam sajtreszelékkel is .Mindhárom isteni lett !!

anitanyu
anitanyu Wed, 2012-08-22 11:59

Kedves Petra!
Szeretném megkérdezni, hogy fagyasztható-e a tésztája? Mondjuk a pizzahoz hasonlóan?

mzsofi
Zsófi.M / mzsofi Sun, 2012-04-29 19:52

Petra,
nagyjából hány fokon sütöd? Most készítettem el, éppen süldögél, most éppen 190 fok környékén, de kicsit félek, hogy megég még így is. Nem mindegy, hogy 250 fok a 'lehető legmagasabb' vagy csak 200, így ha tudnál esetleg egy hozzávetőleges értéket mondani, megköszönném. (azért utána igyekszem beszámolni, ha jól sikerül :))
Üdv,
Zsófi

petra
Petra / petra Mon, 2012-04-30 22:02

Szia Zsófi,
Abszolút sütőfüggő, van amelyiken 220 a max hő, van amelyik tud 300-at is. 200 fok teljesen jó, de lehet melegebben is, akkor hamarabb elkészül. Mindenesetre érdemes folyamatosan figyelni sütés közben.
Remélem jól sikerül!
Üdv,
petra

Nemese
Nemese Mon, 2012-04-09 14:26

Kedves Petra!!
Köszönöm ezt a nagyszerű receptet, egyszerű és finom..!
Tanácsom:Vigyázni kell, hogy ne süssük túl, mert akkor kemény lesz.

titianya
titianya Sun, 2012-03-11 15:06

Kedves Petra!
Isteni lett "sajnos" nem volt ideje kihűlni,gyermekeim imádták.Könnyű volt elkészíteni és elronthatatlan volt.KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!

dzbb
dzbb Sat, 2011-10-29 14:11

Sziasztok!
Kislányom hamar megunta a sodorgatást, nekem meg nincs ennyi időm, úgyhogy kinyújtottam és pizzavágóval felcsíkoztam. Így is nagyon jó lett és tényleg gyorsan elkészült a dupla adag is.
Köszi a receptet! :)

Nimara
Nimara Sat, 2011-10-08 10:12

Nagyjából egy hónapja találtam meg a receptet, szezám maggal és lenmaggal szórtam meg, bomba siker, kihűlni sem nagyon volt ideje. :-)))

petra
Petra / petra Mon, 2011-07-04 12:21

Kedves Andrea,
Semmi egyéb teendőtök nincsen, mint egy tepsire/ sütőlemezre rendezgeti a gyerkőcök rudacskáit, és figyelni, hogy elkészüljön, s mivel csak alulról éri majd hő, fordítsátok meg őket sütés közben, mikor alul szép színt kaptak.
Remélem jól sikerül a tábor és a grissini is! Kíváncsian várom a beszámolót!
Üdv
Petra

Vadmalac
Vadmalac Sun, 2011-07-03 08:09

Kedves Petra!
... szerinted szabad tűz felett (vagy inkább parázs felett) sütve mire figyeljünk?
Ovisainknak kalóztábort szervezünk, a záróbulin sütnénk meg tábortűznél. Minden kisgyerek saját maga ízesítené és sütné.... Kürtőskalács-sütésben már profik! :o)
Köszi a gyors választ!
Andrea

gigi999
gigi999 Wed, 2011-05-18 15:23

Kedves Petra!nagyon szépen köszönöm a receptet ,én kint élek Olaszországban és elárulhatom,hogy az olasz családomnak is nagyon izlett!!!!

elif
Tekten Elif / elif Sun, 2010-10-31 09:46

Mivel Efe fiam kitalálta, hogy több hónap sztrájk után mégiscsak hajlandó megenni egy-két fajta főzeléket, de kizárólag kanálmentesen, valami játékdarabbal kavargálva és arról lenyalogatva ma egyértelműen grissinisütés vár rám, hátha ideig óráig legalább megoldja a problémánkat. :)

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-06-23 17:11

Kedves Petra!Megsütöttem tegnap a grissinidet,nagyon fincsi lett.Azt hiszem ezek után a bolti rágcsálni valók már nem kellenek senkinek.Köszönöm ezt a jó kis receptet.Üdv:Bogi

petra
Petra / petra Fri, 2010-04-23 06:26

Szeva,
tárolásig még sosem jutottunk el...
szerintem legjobb frissen kínálni, de minden bizonnyal finom lesz másnap is
én konyharuhába bugyolálva tenném el

Szeva50
Szeva / Szeva50 Thu, 2010-04-22 22:22

Tálalás előtti napon is el lehet készíteni? Úgy tároljam, mint a kenyeret?

Bakkimani
Bakkimani Thu, 2010-04-22 21:19

Milyen meleg legyen a sütő?? Légkeverés vagy sima alsó felső sütés a jobb???
Előre is köszi a választ!

gaborkb
gaborkb Thu, 2010-04-22 12:19

Az elkészítése tényleg pofonegyszerű. aki csak kóstolta nálam az mind rajongója lett,és maár otthon is csinálja. Igaz,hogy egy kis gyakorlás kell a tökéletes rudakhoz,de a hullámos-újlenyomatos teszi egyedülállóvá. Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-01 23:37

Ezt a másfél éves fiam és a terhes nővérem is nagyon értékelte, hát még én, főleg, hogy a férjem sütötte meg nekünk :)))

petra
Petra / petra Wed, 2009-12-23 22:26

hű, ne haragudj, Dacota!
és zöldfűszerekkel a tésztájában is nagyon finom még!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2009-12-23 22:09

Közben kipróbáltam, tojásfehérjébe mártva és aprított tökmagba forgatva is nagyon finom, semmi gond nem történt vele. Gondoltam, hátha valakit érdekel a jövőben...:)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2009-12-06 14:30

Kedves Petra!
Van egy grissini és tökmagrajongó nagypapim, és gondoltam, hogy karácsonyra házi grissinivel lepem meg. Szerinted, ha ebbe a tésztába apróra vágott tökmagot is keverek, vagy sütés előtt hempergetem bele, akkor történhet bármilyen katasztrófa a sütőmben?

343
kenyérliszt BL80 500 g
friss élesztő 25 g
víz 3 dl
olívaolaj 3 ek
cukor 1 teáskanál
1.5 ek