r
Nosalty Logó

Fokhagymás-baconös csavart grissini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szakacsszilvi
Fokhagymás-baconös csavart grissini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejükre

Összesen 818 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejükre

Összesen 3272 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejükre

Összesen 304 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1921.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 818 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    170.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7686.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    4300 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3272 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejükre

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tej + víz keverékében a cukorral együtt felfuttatjuk.
  2. A lisztet és a sót összekeverjük, majd az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk és kidolgozzuk.
  3. A tésztát egy óra alatt megkelesztjük.
  4. Míg a tészta kel, a kenéshez a 3 ek olajba belekeverjük a szezámmagot és a préselt fokhagymát, majd félretesszük.
  5. A bacont kicsomagoljuk, de nem szedjük szét szeletekre, hanem a vágódeszkán 3 ujjnyi szélességben elvagdossuk, így kb 5x5 cm-es kockákat kapunk.
  6. Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  7. A kenéshez előkészített olaj 2/3-ad részét rákenjük, a többit félretesszük.
  8. A tészta egyik szélén szorosan egymás mellé rakosgatjuk a baconkockákat, mellettük szorosan végigvágjuk hosszában a tésztát, majd egyesével keresztbe is. A baconos tésztakockát kézbe véve kicsit széthúzzuk, középen egyszer megcsavarjuk és úgy helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezt egészen addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy. A végén a maradék olajjal a tetejüket megkenjük.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 26986
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fokhagymás-baconös csavart grissini
szakacsszilvi 5 recept

Tavaly egy film kapcsán egy csapat csajra bukkantam a neten. Ahogy az lenni szokott, a kezdeti ismerkedés és beszélgetés átcsapott sütésbe-főzésbe, s egy kedves fórumtársunk közzétette ennek a receptnek az alapját, melyet én a családom ízlésére átalakítottam. Ebből a mennyiségből 72 db lett.

Hozzászólások

csakany ildiko

kockara kell vagni esmindegyikre bacont tenni es osszecsavarni? nem ertem

szakacsszilvi

Kedves Ildikó, el?ször a bacont vágod kockára. Majd, amikor a tésztát kinyújtottad és bekented a fokhagymás olajjal, akkor ráteszed a már kockára vágott bacont, és az már megmutatja, mekkora tésztakockákat kell alatta vágni. Utána kézbe veszed a tésztás bacont, meghúzod egy kicsit , és megcsavarod.

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jól "hangzik" a recepted,a férjem rögtön lecsapott rá..szombaton lesz nálunk egy kis kerti parti, ha ma vagy holnap megsütöm, akkor eltárolható szombatig? (persze eldugva,különben biztos elfogyna:)) El?re is köszi :-)

szakacsszilvi

Nem tudnám megmondani, nálunk nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el még aznap. Egyetlen egyszer maradt meg egy dobozzal, mert azt a lányomnak félretettem, azok külseje és a bacon "kemény" lett a dobozban, a belseje azonban puha maradt. Ha van lehet?séged, én azt javasolnám, inkább pénteken este csináld meg, akkor biztosan marad szombatra is és nem szárad ki másnapra. Én langyosan szeretem a legjobban, de ízlések és pofonok különböz?ek.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejükre

Címlapról ajánljuk

További cikkek