Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymakrémleves füstöltsajtos pirított bagettel

Fokhagymakrémleves füstöltsajtos pirított bagettel
Fokhagymakrémleves füstöltsajtos pirított bagettel
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Személy szerint nagy kedvelője vagyok bármely formában a fokhagymás ételeknek.

hozzávalók / 4 adag

Leves

Bagett

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fogunk egy kisebb sütőformát, a fokhagyma felét pucolatlanul, meglocsolva olívaolajjal, sózva, borsozva, majd alufóliával betakarva a sütőben 30 percig sütjük.
  2. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, majd megpirítjuk a vajon. Beledobjuk a friss petrezselymet, kockázott burgonyát, a meghámozott nyers és sült fokhagymagerezdeket. Felöntjük a zöldség alaplével, felforraljuk, és 30 percig fedő alatt főzzük.
  3. Ekkor levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, és összeforraljuk. Sózzuk, őrölt fekete borssal ízesítjük.
  4. A bagettet félbevágjuk, vajjal megkenjük, megszórjuk a reszelt sajttal, csipetnyi petrezselyemmel, és 200 fokos sütőben 10 percig pirítjuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 29 900
elküldve: 3
receptkönyvben: 186
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csillagánizs

Mióta szakács: 2012.05.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás krémleves, hagymakrémleves pirított bagettel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

526
fokhagyma 45 gerezd
vöröshagyma 2 kis fej
burgonya 20 dkg
zöldség alaplé 9 dl
petrezselyem 1 ek
főzőtejszín 1.5 dl
vaj 50 g
olívaolaj 3 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bagett 20 dkg
vaj 10 g
füstölt sajt 10 dkg
petrezselyem 1 csipet