r
Nosalty Logó

Fehérboros-tejfölös fokhagymakrémleves cipóban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Fehérboros-tejfölös fokhagymakrémleves cipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7532.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    4325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    563 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3715 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2934 micro
Összesen 2505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát aprítjuk, a póréhagymát és az újhagymát karikára vágjuk.
  2. Egy edényben az olívaolajjal megolvasztjuk a vajat, ezen megdinszteljük a hagymát, felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük.
  3. Amíg a leves fő, felaprítjuk a petrezselymet, felvágjuk a snidlinget. A cipónak levágjuk a tetejét, a belsejét kivájjuk, s sütőben kicsit megsütjük.
  4. Mikor a hagymák megpuhultak, beleöntjük a bort, a lisztes tejföllel elhabarjuk, beleszórjuk a petrezselymet, összekeverjük, jól felrottyantjuk.
  5. A forró levest a cipóba merjük, beleszórjuk a reszelt sajtot, az újhagyma zöldjét és a snidlinget.
  6. Evés közben a levesbe tördeljük a cipó sapkáját. Fehérbort iszunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3953
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ünnepi, akár még karácsonyi levesnek is megfelel. Jól mutat az asztalon, s nem utolsósorban finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...