Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fitt somlói galuska

Fitt somlói galuska
Fitt somlói galuska
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a karácsonyhoz hozzátartozik a somlói galuska.

Most próbáltam egy egészségesebb változatot.

Természetesen szilveszterre is nagyon finom :-)

Leírni nehezebb volt,mint elkészíteni.:)

hozzávalók / 8 adag

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a piskótákat sütjük meg. Készítünk egy sima és egy kakaós piskótát. Szétválasztunk 4 tojás, a fehérjéből habot verünk, majd a sárgáját kikeverjük a tetszés szerinti édesítővel (nálam itt 1 ek. folyékony édesítő volt, de lehet eritrit, stb.), majd kanalanként hozzáadjuk a 4 ek. teljes kiőrlésű lisztet és a sütőpor felét. Ha nagyon sűrű lenne, lehet 1-2 ek. tejjel lazítani. Majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokos sütőben megsütjük. Kb. 10-15 perc.
  2. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük, kivéve, hogy a negyedik ek. liszt helyett kakaót keverünk bele.
  3. Elkészítjük az öntetet: a vizet, édesítőt, a 2 citrom és narancs levét és a rumaromát felforraljuk. Ha van olyan déligyümölcs, aminek kezeletlen a héja, nyugodtan bele lehet reszelni.
  4. A vaníliakrémhez felforralunk 1 l tejet, majd a maradék 4 dl tejjel elkeverjük a 2 csomag pudingport, és besűrítjük. Édesítővel ízlés szerint édesítjük.
  5. A csokiöntethez az összes hozzávalót egy lábasban felfőzzük, majd lehűtjük.
  6. Ha kihűltek a piskóták, felkockázzuk. Egy mély tálba beleszórjuk a piskótakockák egyharmadát, meglocsoljuk a gyümölcsös öntettel, és rárakjuk a puding kb. egyharmadát. Megszórjuk egy kis darált dióval, majd folytatjuk a rétegezést .A tetejét még megszórjuk egy kis kakaóporral.
  7. Hűtőben hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor a tetejére habbá vert tejszínt és a csokiöntetet adjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 9 147
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tandi

Mióta szakács: 2014.04.06.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

somlói üvegtálban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

650
tojás 8 db
teljes kiőrlésű liszt 7 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 2 kk
folyékony édesítőszer 30 ml
citrom 2 db
narancs 2 közepes db
tej 14 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
folyékony édesítőszer 100 ml
narancslé 2 narancsból nyert
citromlé 2 citromból nyert
folyékony édesítőszer 60 ml
víz 2 dl
rumaroma 5 ml
étcsokoládé 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
folyékony édesítőszer 15 ml
víz 2 dl
rumaroma 5 ml
dió 10 dkg
habtejszín 4 dl