r
Nosalty Logó

Fitt somlói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tandi
Fitt somlói galuska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Összesen 5231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    323.2 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8487 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    2890 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    840 mg
  • Foszfor
    2742 mg
  • Nátrium
    1796 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1693.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1800 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    1326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1716 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    783 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2913 micro
Összesen 5231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Elkészítés

piskóta

  1. Először a piskótákat sütjük meg. Készítünk egy sima és egy kakaós piskótát. Szétválasztunk 4 tojás, a fehérjéből habot verünk, majd a sárgáját kikeverjük a tetszés szerinti édesítővel (nálam itt 1 ek. folyékony édesítő volt, de lehet eritrit, stb.), majd kanalanként hozzáadjuk a 4 ek. teljes kiőrlésű lisztet és a sütőpor felét. Ha nagyon sűrű lenne, lehet 1-2 ek. tejjel lazítani. Majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokos sütőben megsütjük. Kb. 10-15 perc.
  2. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük, kivéve, hogy a negyedik ek. liszt helyett kakaót keverünk bele.
  3. Elkészítjük az öntetet: a vizet, édesítőt, a 2 citrom és narancs levét és a rumaromát felforraljuk. Ha van olyan déligyümölcs, aminek kezeletlen a héja, nyugodtan bele lehet reszelni.
  4. A vaníliakrémhez felforralunk 1 l tejet, majd a maradék 4 dl tejjel elkeverjük a 2 csomag pudingport, és besűrítjük. Édesítővel ízlés szerint édesítjük.
  5. A csokiöntethez az összes hozzávalót egy lábasban felfőzzük, majd lehűtjük.
  6. Ha kihűltek a piskóták, felkockázzuk. Egy mély tálba beleszórjuk a piskótakockák egyharmadát, meglocsoljuk a gyümölcsös öntettel, és rárakjuk a puding kb. egyharmadát. Megszórjuk egy kis darált dióval, majd folytatjuk a rétegezést .A tetejét még megszórjuk egy kis kakaóporral.
  7. Hűtőben hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor a tetejére habbá vert tejszínt és a csokiöntetet adjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 15943
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a karácsonyhoz hozzátartozik a somlói galuska. Most próbáltam egy egészségesebb változatot. Természetesen szilveszterre is nagyon finom :-) Leírni nehezebb volt,mint elkészíteni.:)

Hozzávalók

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek