r
Nosalty Logó

Puncsszirupos somlói galuska

Angie-30
Puncsszirupos somlói galuska
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

970
Kalória
20.8g
Fehérje
140.8g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
146.9g
Víz
357.8g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
103.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Összesen 6766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.8 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    145.6 g

Zsír

  • Összesen
    235.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    2504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6399.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    905 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    985.4 g
  • Cukor
    727 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    1028.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    532 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    2028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3194 micro
Összesen 6766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Három piskótát sütünk, a diós: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, 4 dkg kakaó. A kakaós: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, 2 dkg kakaó. A sima: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt.
  2. A sziruphoz a hozzávalókat felforraljuk (kivéve a rumot, azt akkor keverjük bele, amikor levettük a tűzhelyről).
  3. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, étkezési keményítővel és kevés tejjel csomómentesre keverjük, a megmaradt tejet forraljuk fel, és főzzük meg a krémet, majd keverjük bele a bourbon vaníliás cukrot.
  4. A csokiöntethez a hozzávalókat forraljuk fel (kivéve a rumot), amikor megolvadt a csoki, keverjük bele a rumot.
  5. Amikor minden kihűlt, vágjuk a piskótákat kockákra, egy nagyobb mély tál aljára rakjuk a diós piskótakockákat, locsoljuk meg a szirup felével, szórjuk rá a mazsola és a dió felét, majd öntsük rá a krém felét, erre jön a kakaós piskóta-szirup-mazsola-dió-krém, erre a sima piskóta és a csokiöntet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Szilveszter estére készült ez a somlói, nagyon szeretjük, mégis ritkán készítjük, nagyon finom. A krémet én nem tudtam három részre osztani, mint általában, így két helyen van mindenből. Igazából ezután így fogom készíteni, nagyon bevált.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...