Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói torta Debmo konyhájából

Somlói torta Debmo konyhájából
Somlói torta Debmo konyhájából
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővérem születésnapjára találtam ki ezt a receptet, nagy sikert aratott, ezért elkészítettem a "kocka" változatát is.

hozzávalók / 8 adag

Fehér piskóta

Diós piskóta

Kakaós piskóta

Fehér krém

Csokikrém

Szirup

Tetejére

ajánlat

A csokis puding elkészítésénél fel lehet használni egy tábla jó minőségű étcsokoládét is, amelyet előzőleg meleg tejben felolvasztunk, így még csokisabb az élmény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér tésztához: 5 tojásból, 15 dkg cukorból és 15 dkg lisztből piskótatésztát sütünk a hagyományos módon. A középső réteg tésztához ugyanígy járunk el, kivéve, hogy ahhoz hozzáadjuk a darált diót (kb. 2 evőkanálnyit). A barna réteghez, az alaptésztához hozzáadunk 2 kanál kakaót.
  2. Elkészítjük a pudingokat. Fehér réteghez: 1 tojást összekeverünk 15 dkg cukorral, egy vaníliás cukorral, 10 dkg liszttel és fél liter tejjel, majd sűrű pudingot főzünk belőle. A csokikrémhez ugyan így járunk el, de ahhoz még hozzáadunk 2 kanál cukrozatlan kakaóport is, és úgy főzzük meg. Hűlés közben sűrűn kevergessük a krémeket, hogy ne legyenek göcsösek, majd ha kihűlt, lazítjuk egy kevés felvert tejszínhabbal.
  3. 1 dl. vízhez adunk 10 dkg cukrot, a kingston rumaromát és a citrusok reszelt haját, majd szirupot főzünk belőle. Ha elkészült, még melegen beleáztatjuk a mazsolát.
  4. Összeállítás: alulra kerül a barna piskótalap, melyet vékonyan megöntözünk a szirupba áztatott mazsola felével, erre simítjuk rá a fehér krémet, majd helyezzük rá a diós piskóta lapot. Azt ismételten meglocsoljuk a maradék mazsolás sziruppal, megkenjük a barna krémmel, és lezárjuk a fehér piskótalappal.
  5. Ízlés és kedv szerint díszítjük tejszínhabbal. A végén érdemes meglocsolni olvasztott csokoládé és vaj elegyével, hogy igazán somlóis legyen a végeredmény.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 45x30x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 122
elküldve: 9
receptkönyvben: 281
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

somlói galuska torta, mazsolás-csokis torta, csokis-habos torta, somlói torta, mazsolás-vaníliakrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1156
tojás 5 db
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 5 db
cukor 15 dkg
finomliszt 6 dkg
dió 10 dkg
tojás 5 db
cukor 15 dkg
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojás 1 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 10 dkg
tej 5 dl
tojás 1 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 10 dkg
tej 5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 1 dl
cukor 10 dkg
mazsola 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
rumaroma 10 ml
növényi habtejszín 500 ml