r
Nosalty Logó

Somlói torta Debmo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Somlói torta Debmo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fehér piskóta

Diós piskóta

Kakaós piskóta

Fehér krém

Csokikrém

Szirup

Tetejére

Összesen 1162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fehér piskóta

Diós piskóta

Kakaós piskóta

Fehér krém

Csokikrém

Szirup

Tetejére

Összesen 9271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fehér piskóta

Diós piskóta

Kakaós piskóta

Fehér krém

Csokikrém

Szirup

Tetejére

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 1162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.6 g

Zsír

  • Összesen
    289.2 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    3071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7980.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    442 mg
  • Kálcium
    1918 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    2920 mg
  • Nátrium
    2028 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1463.6 g
  • Cukor
    1001 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1319 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    675 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    2526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4256 micro
Összesen 9271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Fehér piskóta

Diós piskóta

Kakaós piskóta

Fehér krém

Csokikrém

Szirup

Tetejére

Elkészítés

Fehér piskóta

  1. A fehér tésztához: 5 tojásból, 15 dkg cukorból és 15 dkg lisztből piskótatésztát sütünk a hagyományos módon. A középső réteg tésztához ugyanígy járunk el, kivéve, hogy ahhoz hozzáadjuk a darált diót (kb. 2 evőkanálnyit). A barna réteghez, az alaptésztához hozzáadunk 2 kanál kakaót.
  2. Elkészítjük a pudingokat. Fehér réteghez: 1 tojást összekeverünk 15 dkg cukorral, egy vaníliás cukorral, 10 dkg liszttel és fél liter tejjel, majd sűrű pudingot főzünk belőle. A csokikrémhez ugyan így járunk el, de ahhoz még hozzáadunk 2 kanál cukrozatlan kakaóport is, és úgy főzzük meg. Hűlés közben sűrűn kevergessük a krémeket, hogy ne legyenek göcsösek, majd ha kihűlt, lazítjuk egy kevés felvert tejszínhabbal.
  3. 1 dl. vízhez adunk 10 dkg cukrot, a kingston rumaromát és a citrusok reszelt haját, majd szirupot főzünk belőle. Ha elkészült, még melegen beleáztatjuk a mazsolát.
  4. Összeállítás: alulra kerül a barna piskótalap, melyet vékonyan megöntözünk a szirupba áztatott mazsola felével, erre simítjuk rá a fehér krémet, majd helyezzük rá a diós piskóta lapot. Azt ismételten meglocsoljuk a maradék mazsolás sziruppal, megkenjük a barna krémmel, és lezárjuk a fehér piskótalappal.
  5. Ízlés és kedv szerint díszítjük tejszínhabbal. A végén érdemes meglocsolni olvasztott csokoládé és vaj elegyével, hogy igazán somlóis legyen a végeredmény.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45x30x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 36596
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 22.

Ajánló

A csokis puding elkészítésénél fel lehet használni egy tábla jó minőségű étcsokoládét is, amelyet előzőleg meleg tejben felolvasztunk, így még csokisabb az élmény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővérem születésnapjára találtam ki ezt a receptet, nagy sikert aratott, ezért elkészítettem a "kocka" változatát is.

Hozzávalók

Fehér piskóta

Diós piskóta

Kakaós piskóta

Fehér krém

Csokikrém

Szirup

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...