r
Nosalty Logó

Finom Rózsi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Finom Rózsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4913 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3966 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.3 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    700 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1391 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1665 micro
Összesen 4913 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Először a linzertésztát gyúrjuk össze. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőport, végül a tejfölt és a reszelt citromhéjat is. Összedolgozzuk, és legalább 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a tésztánk a hűtőben pihen, addig az almát megmossuk,nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A csokoládét is lereszeljük, illetve felolvasztjuk, a diót megdaráljuk.
  3. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a darált diót, a reszelt csokoládét és a reszelt almát. A tojásfehérjét keményre verjük, és azt is óvatosan a masszához keverjük.
  4. Hűtőből kivesszük a tésztát, egy darabkát a sütemény tetejére a rácsnak félreteszünk belőle. Egy 23*32 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és a tepsibe rakjuk. Ráhalmozzuk a masszát, és a megmaradt linzertésztából rácsot rakunk rá, amit tojásfehérjével lekenünk.
  5. Előmelegített sütőben 25 percig 170 fokon sütjük. Tetejét porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23*32
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2741
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom Rózsi
Kovács Györgyi 57 recept

Már régóta szemezek ezzel a Rózsival a Nagyi szakácskönyvében. Próbáltam megfejteni, mitől Finom Rózsi a sütemény neve. Nem sikerült. Viszont tényleg nagyon FINOM!!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...