Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes rácsos sütemény

Meggyes rácsos sütemény
Meggyes rácsos sütemény
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám nagyon szereti, és csak meg akartam lepni vele.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk, kétfelé osszuk.
  2. A tepsi aljába nyomkodjuk az egyik felét, és megkenjük vékonyan lekvárral, majd megszórjuk zsemlemorzsával (hogy a meggylevet feligya).
  3. A meggyet megszórjuk 1 kk fahéjjal és 2 cs vaníliás cukorral.
  4. A bekevert meggyet rátesszük a tésztára, és végül a maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk, és rács formába a meggyre rakjuk.
  5. Elõmelegített sütőben megsütjük.
  6. Ha kihűlt, a tetejére fahéjas porcukrot is lehet szórni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 152
elküldve: 3
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Brigitta

Mióta szakács: 2011.07.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggylepény, fahéjas-meggyes rácsos sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yehudina
Yehudina Sat, 2016-09-24 14:41

1. Több receptnél is olvasom, hogy a tésztájába kell mondjuk 2 tojássárgája. Utána a fehérjéről egy szó sem esik. Én a tojásfehérjét minden alkalommal felverem kőkemény habbá és óvatosan hozzáadom - főleg a meggy - töltelékhez. Ettől nem csak finomabb, hanem magasabb is lesz a sütemény.
2. A tészta felét ugye beletesszük a tepsibe, és a receptek szerint megszórjuk zsemlemorzsával. Én darált- és durvára vágott dióval szoktam az alját megszórni, ami sokkal finomabb, mint a zsemlemorzsa.
3. Egyébként a meggy-töltelékhez is szoktam egy maréknyi durvára vágott diót adni a felvert tojásfehérje mellett.

912
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 20 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 2 dl
tojássárgája 2 db
1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
vaníliás cukor 2 csomag
meggy 50 dkg
lekvár/ dzsem 4 ek
zsemlemorzsa 1 ek