Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes rácsos 2.

Meggyes rácsos 2.
Meggyes rácsos 2.
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meggyel pikánsabb, mint baracklekvárral.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimagozzuk a meggyet, lecsöpögtetjük, a levét fefogjuk. 3 dl meggylébe megfőzünk 1 vaníliapudingot + 1 ek cukrot pici fahéjjal, és hűtjük. Közben elkészítjük a tésztát.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a rumot, sót, és végül a tejfölt. A tejföllel vigyázzunk, először csak keveset, kb. fél evőkanálnyit, mert ha sokat teszünk, ragacsos lessz a tészta!
  3. Kétfelé vesszük, kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
  4. A kihűlt meggymasszába keverjük a magozott meggyet és még egy kis meggylekvárt.
  5. A tésztát kicsit megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a masszát.
  6. A másik lapot is kinyújtjuk tepsiméretűre, és derelyevágóval felcsíkozzuk.
  7. Berácsozzuk a tésztát, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: gáztepsi cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 376
elküldve: 4
receptkönyvben: 202
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Detty

Mióta szakács: 2011.07.04.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rácsos linzer, meggyes sütemény, meggyes rácsos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

849
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
rum 2 ek
1 csipet
tejföl 1 ek
meggylekvár 2 ek
meggy 0.5 kg
vaníliás pudingpor 1 tasak
zsemlemorzsa 1 ek