Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Crostata

Crostata
Crostata
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a Nutrifree oldalán találtam, ki kellett próbálnom. Még 2 nap után is nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Féltem tőle, hogy nagyon morzsolódós lesz a gyúrt tészta, de csodák csodájára nem lett az, nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cs. sót, a cukrot, a kis darabokra metélt hideg vajat, a citromhéjat, a tojást és a tojássárgákat, majd a lehető leggyorsabban összegyúrjuk a tésztát.
  2. Kis labdát formázunk belőle, celofánba csomagoljuk, és 30 percre hűtőben pihentetjük.
  3. Előmelegítjük a sütőt.
  4. Majd a tészta kb. 1/3-át félretesszük, a többit egy kiolajozott, kilisztezett lapos formába kinyújtjuk (nekem a tenyeremmel nyomkodva, és az ujjakkal segítve lett a legjobb módszer), egy picit a forma szélén a tésztát felhúzzuk, hogy legyen egy kis pereme.
  5. A tésztára kenyjük a lekvárt (nekem kb. 200 g elegendő volt), majd a maradék tésztából kis hurkákat gyúrunk (nekem csak több kis részben sikerült), és ráhelyezzük a lekvárba, mint rácsos formát.
  6. A meleg sütőben készre sütjük.
  7. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 243
elküldve: 3
receptkönyvben: 112
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz rácsos süti, lekváros rácsos süti, rácsos sütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hugika1972
Hugika1972 Mon, 2012-03-05 12:39

Sziasztok!
Én barnacukorral és házi eperlekvárral készítettem. Nagyon fincsi lett, kellemesen ropogós a tésztája.
Köszönöm a receptet!
Marika

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2012-02-29 17:02

Szia Évi!

Megsütöttem :) Várakozáson felüli a tészta!!! Fincsi lett!!! Garantálom, hogy nálunk nem fog 3 napot megérni :-D Köszi, hogy megosztottad! Szerintem almatöltelékkel is nagyon finom lenne, legközelebb azzal (is) kipróbálom lekvár helyett.

cafika
Cafika / cafika Mon, 2012-03-05 00:07

szia Hajni,
örülök, hogy ízlett !!! ha elkészíted almatöltelékkel, majd ird le a végeredményt, szerintem finom lesz, lehet a tészta megpuhul majd alatta, de az szerintem nem baj ;-)
üdv. és kellemes hetet,
Évi

nyihaj
nyihaj / nyihaj Mon, 2012-03-05 08:35

Szia Évi!
Mindenképp megírom milyen lesz almával! Most darabos meggylekvárral csináltam és még egy cseresznyebefőtt is belement :-D Alul kissé magába szívta (másnapra) a nedvességet a tészta, de a széle és felül finom ropogós maradt. Tényleg nagy volt a sikere! Szuper, hogy felfedezted és feltetted a receptet! :)

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Tue, 2012-02-28 19:08

Szia!
Majd beszámolok! Nincs benne élesztő, tehát elvileg nem baj, ha cukor helyett xillittel csinálom. De meglátjuk! Hétvégén szerintem elkészül. Jön a kislányom szülinapja, örülni fog neki!
Üdv,
V

cafika
Cafika / cafika Tue, 2012-02-28 18:20

szia Nérofó!!!
nekem pont jó volt az édessége :-), de 20-30 g kevesebb cukorral talán még elmegy, xilittel nem tudom, hogy jó e lesz a gyúrott tészta, de ha megpróbálod, okvetlen ird le a tapasztalatodat!! Ha édes lekvárt használsz, akkor szerintem 30 g-rammal kevesebb cukor nem fog feltünni.
jó sütögetést,
üdv. Évi

643
rizsliszt 300 g
cukor 150 g
vaj 160 g
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
lekvár/ dzsem 300 g