Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsos rácsos süti

Puncsos rácsos süti
Puncsos rácsos süti
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen finom süti, ennyi! :)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

ajánlat

JAVASLAT:

Lehet kicsit vastagabb rudakat sodorni, s közelebb rakni a rácsokat egymáshoz, mert amikor először készítettem - a fotó még az első művem, prototípus -, maradt ki tészta, s legközelebb már én is úgy csináltam, kicsit vastagabbra a rudakat, s közelebb a rácsokat egymáshoz!

Persze, az élvezeti értékéből semmit nem vont le ez az apróság! :)

MEGJEGYZÉS: bármilyen ízesítésű pudinggal el lehet készíteni!

Istenien finom, s mutatós is!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához elkeverjük a vajat a cukrokkal, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is, s így is jól kikeverjük.
  2. A sütőporral, sóval elkevert lisztet belekeverjük a tojásos masszába, s tésztát gyúrunk.
  3. Ha a tészta lágy, még nagyon ragadós, ezért még tegyünk kevés lisztet hozzá, többször keveset, hogy leváljon a kezünkről és az edényről. Ekkor 1/3-2/3 arányban két részre osztjuk, félretesszük, amíg a krém elkészül.
  4. Ha a krém elkészült, kapcsoljuk be a sütőt 150 fokra, alsó-felső állásba, amíg összeállítjuk a süteményt, felmelegszik a sütő. A krém leírása a 2. fázisnál található.
  5. Ekkor a tepsi méretének megfelelő sütőpapírt nyírunk ki, s ezen nyújtófa segítségével a nagyobbik cipót egyenletesen kinyújtjuk - lisztezzük a papírt -, s beemeljük papírostól a tepsibe. Erre ráöntjük a már elkészített krémet, még melegen, s a maradék 1/3 tésztacipóból rudakat sodrunk, s rácsos alakzatban a krémre rakosgatjuk.
  6. Betesszük az előmelegített sütőbe, s kb. 30 perc elteltével befedjük sütőpapírral, hogy ne égjenek meg a rácsok, s még 10 percig sütjük tovább.
  7. 40 perc elteltével, a krémes rész kicsit rezgős lehet, de nem kell megijedni, mert miközben majd hűl, megszilárdul. Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintjük, s tetszőleges alakzatra szeletelve tálaljuk. Én este készítettem, s éjszakára hűtőbe tettem lefedve, s csak másnap porcukroztam, szeleteltem. Így finomabb, szerintem.

Krémhez

  1. Egy közepes nagyságú lábasban a cukrokat, a pudingporokat, a reszelt citromhéjat még szárazon elvegyítjük, majd a tejjel csomómentesre keverjük, s a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A rumot (aromát) csak a végén tegyük bele, hogy ne illanjon el.
  2. Még forrón alaposan hozzákeverjük a tejfölöket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, s ezt is beleforgatjuk a krémbe, még melegen!
  3. Így kész, majd önthetjük a tésztára, még melegen!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x38x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 823
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingkémes rácsos süti, puncskrémes süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vritus
vritus Wed, 2015-11-18 08:28

Kedves Judith59.
Nagyon örülök a receptednek. Régóta vágytam egy olyan krémre, ami nem tejszínes, nem vajas, tehát nem émelygős. Ez a pudingos, tejfölös, tojásfehérjés krém biztosan nagyon-nagyon finom. Szeretnék ezzel a krémmel gyümölcstortát készíteni, a tetején gyümölcsökkel és zselével. Jól gondolom, hogy a sütid tésztája, olyasmi mint a rákóczi túrósé? Mert azt nem nagyon szeretem. Milyen tésztával lehetne még helyettesíteni. Gondolom a piskóta tészta a krém alatt nem emelkedne meg, vagy belesülyedne a krém a tésztába. Esetleg lehetne külön készíteni, sütni a piskóta tésztát és a krémet, majd összeállítani? Kérlek, adj tanácsot. Köszönöm.
Üdv. Rita

1171
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 5 db
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
1 csipet
puncs pudingpor 2 csomag
cukor 10 csapott ek
vaníliás cukor 2 csomag
tej 5 dl
tejföl 480 g
tojásfehérje 5 db
citromhéj 1 citromból nyert
rum 0.5 dl