r
Nosalty Logó

Hókocka ropogós csokicseppel

Iluska
Hókocka ropogós csokicseppel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

barna piskóta

kókuszos krém

összeállítás

1186
Kalória
15.4g
Fehérje
132.3g
Szénhidrát
67.5g
Zsír
27.6g
Víz
74.1g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
90.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

barna piskóta

kókuszos krém

összeállítás

Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

barna piskóta

kókuszos krém

összeállítás

Összesen 5926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

barna piskóta

kókuszos krém

összeállítás

Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.3 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    337.6 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6189.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1837 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2188 mg
  • Nátrium
    1590 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    661.5 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1559 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 5926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

barna piskóta

  1. A tojásokat tálba ütjük, a cukrokkal habzásig keverjük (célszerű gépi mixerrel!) Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét, ezzel is jól kiverjük.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük. Majd a tojásos egyveleghez öntjük, alaposan, simára mixeljük.
  3. Nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, simára igazgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 10 perc alatt.

kókuszos krém

  1. A hideg tejbe öntjük a porcukrot, majd állandó keverés közben beleöntjük a búzadarát, lassú főzés és folytonos kavarás mellett besűrítjük.
  2. A langyosra hűlt darás krémhez tesszük a margarint, a vaníliás cukrot, és simára keverjük.
  3. A végén a kókuszreszeléket és a csokicseppeket is beleszórjuk. Kihűtjük teljesen.

összeállítás

  1. A megsült, vékony tésztát kettévágjuk. Egyiket tálcára helyezzük. Megkenjük majdnem a krém felével. Kirakjuk a tejben megforgatott babapiskótákkal.
  2. A többi krémet (félretéve egy keveset a tetejére) rárakjuk a piskóták tetejére. Befedjük a másik barna tésztalappal.
  3. A félretett kevéske krémmel vékonyan áthúzzuk a tésztánk tetejét, és díszítjük pár darab csokicseppel. Hűtőben kevés ideig hagyjuk összeérni, majd kockára vágva tálaljuk! Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Saját, kitalált receptem, ami a családom szerint is nagyon jól sikerült!! Ünnepekre is megállja a helyét, legyen az bármilyen ünnep!! :-)))

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...