Boston krémes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
10g finomliszt38 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
5g tojás6 kcal
puding
-
20g tej11 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
21 kcal
-
5g cukor19 kcal
tetejére
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
-
1g juharszirup3 kcal
Összesen
220
Kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
125g finomliszt455 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
55g tojás69 kcal
puding
-
240g tej134 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
257 kcal
-
60g cukor232 kcal
tetejére
-
60g étcsokoládé328 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
Összesen
2643
Kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
13.3g finomliszt48 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.9g barna cukor60 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
puding
-
25.5g tej14 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
6.4g tojássárgája20 kcal
-
7.2g étkezési keményítő27 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
tetejére
-
6.4g étcsokoládé35 kcal
-
6.4g főzőtejszín8 kcal
-
1.6g juharszirup4 kcal
Összesen
278
Kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
220
Kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 84.7 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 943 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1908.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 646 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.6 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 151 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 639 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 670 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 941 micro
Összesen
2643
Kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
278
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
tészta
-
125 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
150 g barna cukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
puding
-
2.4 dl tej
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
3 db tojássárgája
-
4.5 evőkanál étkezési keményítő
-
6 ek cukor
tetejére
-
60 g étcsokoládé
-
60 ml főzőtejszín
-
1 ek juharszirup
Elkészítés
tészta
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral. Másik tálban habosra keverjük a vajat a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk a tojást is, és simára keverjük. Beleforgatjuk a lisztet is (ha túl darabos vagy sűrű lenne a tészta, mint az én esetemben, akkor öntsünk hozzá egy kis tejet), majd a formába egyengetjük, és 20-22 perc alatt megsütjük. Ha kész, sütőből kivéve rácson hagyjuk hűlni.
- Amíg a piskóta hűl, megcsináljuk a pudingos réteget. Közepes lángon összekeverjük a tejet 3 ek. cukorral, és éppen hogy csak felforraljuk.
- Egy másik tálban összekeverjük a tojássárgákat a maradék 3 ek. cukorral és vaníliával. Majd hozzákeverjük a keményítőt is, és simára keverjük.
- Lassan a sárgákhoz öntjük a tej felét, és jól elkeverjük. Majd a tojásos keveréket visszaöntjük a lábasba, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kicsit hagyjuk, hogy lehűljön, közben megkeverjük párszor, hogy a teteje ne bőrösödjön.
- A vaníliás réteget a kihűlt piskótára öntjük, és hűtőben hagyjuk teljesen megszilárdulni.
- A csokis réteghez a tejszínt és a juharszirupot mikróban felforraljuk, hozzáadjuk a csokit, majd állni hagyjuk 5 percig, kevergetés nélkül. Majd simára keverjük az egészet, ráöntjük a kihűlt pudingrétegre, és hűtőbe visszatéve hagyjuk még egyszer lehűlni. Ha a csoki is megszilárdult valamennyire (mert nem fog teljesen), lehet szeletelni és befalni. :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 788
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 83
- Össznézettség: 473599
- Feltöltés dátuma: 2017. március 08.
Ajánló
Természetesen, aki nem akar, annak nem kell a pudingréteggel így bajlódnia, meg lehet ezt oldani fél zacskó pudingporral is, attól is ugyanolyan jó marad.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Júlia
198 recept
Ezzel a fajta süteménnyel szerettem volna kedveskedni egyik ismerősömnek, de mint kiderült, nem tudtam, mivel a nagy rohanásban úgyis az egész tönkrement volna. Szóval hogyha valakinek szállítható édesség kell, akkor ez nem az. Ez az a fajta krémes jóság, amit otthon az ember kézzel-lábbal megehet, és nem néznek rá rondán. Van benne csoki, meg vaníliapuding, meg egy kis süti az alján. Hát. Hát. Hát ennél jobbat, gyorsabban hol talál az ember?
Hozzászólások (1)
Az igazság az, hogy az ötlet jól hangzik, de a kész sütemény feledhet? sajnos. Kicsit úgy érzem kár a pazarlásért. Elkészítettem és az arányok a krémben is helytelenek, a piskóta olyan-amilyen és a fels? réteg talán a legjobb, de az összhatás nem ismételend?. Sajnálom, de már nem vagyok kezd?. További jó kísérletezgetést!