r
Nosalty Logó

Fejtett bableves füstölt tarjával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Fejtett bableves füstölt tarjával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 900 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2702 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3166 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1786 micro
  • β-karotin
    5113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    687 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 900 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9498.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    1085 mg
  • Foszfor
    1916 mg
  • Nátrium
    4870 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2176 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5359 micro
  • β-karotin
    15340 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    3274 micro
Összesen 2702 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    131 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Nagyobb darabokra vágjuk, újra megmossuk.
  2. A felforrósított zsíron az összes zöldséget pár percig kevergetve pirítjuk.
  3. Rászórjuk a lisztet, az őrölt paprikát, és előbb csak kevés vízzel felöntjük, jól összekeverjük. Felforraljuk, majd tovább keverjük vigyázva, hogy a liszt ne csomósodjon össze.
  4. Hozzáadjuk a babot, a nagyobb darabokra vágott füstölt tarját, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kb. 2 ujjnyira elfedje a zöldségeket. A paprikát, a paradicsomot és a babérlevelet beledobjuk, és még mindig kevergetve újból felforraljuk az egészet.
  5. Redukáljuk a hőmérsékletet annyira, hogy ne lobogjon, csak gyöngyözzön, és időnként ellenőrizve a hőfokot készre főzzük a levest. Ekkor hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet.
  6. Tejföllel, karikára vágott erős paprikával és friss (pl.) rozskenyérreltálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 18711
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Ajánló

Én most fagyasztott babbal készítettem, előnye, hogy az egészet egyszerre lehet készre főzni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fejtett bableves füstölt tarjával
Marti48 317 recept

A bab az egy nagy kedvencünk, minden változatban. Gyakran készítem, pl. ezt a levest is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.