r
Nosalty Logó

Fehérpecsenye egres szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fehérpecsenye egres szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A szószhoz

A húshoz

Összesen 700 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A szószhoz

A húshoz

Összesen 2797 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A szószhoz

A húshoz

Összesen 211 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 700 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.8 g

Zsír

  • Összesen
    200.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2946.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2797 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A húshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A szószhoz az egrest, a cukrot, a citrom levét főni tesszük, míg az egres szétesik.
  2. Beletesszük a vajat meg a tejfölt. Botmixerrel simára kavarjuk.

A húshoz

  1. A húst a jelzett fűszerekkel bepácoljuk legalább 8 órára.
  2. Másnap megfelelő edényben -zsírban- piros kérget sütünk rá, majd kevés vízzel omlósra pároljuk.
  3. Saját levében hagyjuk kihűlni, de nem megdermedni.
  4. Féloldalasan szeleteljük, visszatesszük a levébe, s átforraljuk.
  5. Krumplipürével tálaljuk, amit bőven meglocsolunk pecsenyelével.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 6866
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerűen abbahagyhatatlan.

Hozzászólások (2)

Marti48

Csábito izkompozicio! Eltettem, köszönöm; Marti

Törölt felhasználó

Szívesen! Friss egressel még finomabb.

Marti48

Hmmm...! Imadom az egrest! Üdv: Marti

Hagymafaló

Édesanyám is imádja, már tudom, mivel kell meglepnem, ha szezonja lesz. :)

Hozzávalók

A szószhoz

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.