r
Nosalty Logó

Nektarinos csirkemell hagymás szaftban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Nektarinos csirkemell hagymás szaftban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 448 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 899 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 448 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1547.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 899 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát felkockázzuk, és 2 dl ételízesítős vízben, pici kakukkfű és bors hozzáadásával megfőzzük, majd mix-bottal pürésítjük (nem baj, ha picit darabos marad).
  2. A megmosott nektarint vékonyabb cikkelyekre vágjuk. Felhevítjük a vaj felét, és állandó rázogatás közben picit megpirítjuk. A nektarin édes, de szükség szerint szórhatunk rá egy kis barna cukrot. Ha elkészült, tányérra szedjük.
  3. A filéket sózzuk, borsozzuk. A nektarinos serpenyőben a vaj másik felét és 1 ek olívaolajat erős lángon jól felhevítjük, és ebben elősütjük a húst. 1-2 perc oldalanként.
  4. Tűzálló edénybe helyezzük a húst, leöntjük a hagymás szósszal, és körberakjuk a sült nektarinnal. Forró sütőben ca. 20 percig pirítjuk.
  5. Basmati rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2264
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nektarinos csirkemell hagymás szaftban
Marti48 317 recept

Egy nagyon kedves barátnőm írta, hogy őszibarackos sült csirkecombot főzött a családnak. Elkértem a receptet, és az ötletet felhasználva, az alábbiakban leírt vacsorát készítettem. (Az eredeti recept: filézett csirkecomb, tasakos francia hagymaleves, és őszibarackbefőtt).

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?