Almakompót

Almakompót

Leírás

Almakompótot leginkább házilag készítünk: az almát fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és citrommal főzzük meg. Ki-ki a maga szája íze szerint. Azonban boltokban is kapható gyári változata kompót vagy befőtt néven. Mindenképpen a "házi gyártmány" az igazi!

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben tárolandó a jelzett időpontig.

100g Almakompót

fehérjetartalom

0.18 g

zsírtartalom

0.213 g

szénhidráttartalom

16.84 g

víztartalom

82.28 g

gramm almakompót?

Top ásványi anyagok

Foszfor

6 mg

Kalcium

4 mg

Magnézium

3 mg

Nátrium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.044 g

Kolin

3.2 mg

E vitamin

0.21 mg

C vitamin

0.2 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.18 g

Zsír

telített zsírsav

0.07 g

egyszeresen telített zsírsav

0.017 g

többszörösen telített zsírsav

0.126 g

ásványi anyagok

Kalcium

4 mg

Vas

0.24 mg

Magnézium

3 mg

Foszfor

6 mg

Nátrium

3 mg

Cink

0.05 mg

Réz

0.051 mg

Mangán

0.165 mg

Szelén

0.3 µg

szénhidrát

rost

2 g

cukor

14.84 g

víz

82.28 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.009 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.01 mg

Niacin - B3 vitamin

0.081 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.032 mg

Kolin

3.2 mg

Béta-karotin

24 µg

Béta-kriptoxantin

18 µg

Lutein+zeaxantin

18 µg

E vitamin

0.21 mg

K vitamin

0.6 µg

A vitamin

3 µg

C vitamin

0.2 mg

B6 vitamin

0.044 g

6 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!